12.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Lietas, kas mājā ienes nabadzību un nelaimi – māņticība vai pamats satraukties?

 

Against autumn by Dina Belenko on 500px.com

Pat tad, kad dzīvē viss ir kārtībā, laiku pa laikam mājoklī vajadzētu veikt revīziju. Uzkopšanu var pārvērst par rituālu: gan psihologi, gan fen-šui speciālisti vienbalsīgi teiks, ka, attīrot mājokli, cilvēks sāk justices labāk. Kārtojot skapjus, mēs kārtojam arī domas. Kuras ir tās lietas, ko mājā nevajadzētu glabāt?

Sasists stikls – Tas var būt ieplaisājis logs, sasists spogulis vai vāze, kurai izplīsis robs. Neglabā šādas lietas mājā, jo sasists stikls simbolizē vāju aizsardzību.

Vecas mantas – Novalkāts apģērbs, avīzes un žurnāli, kas ir jau gadiem veci – tam visam tavā mājoklī nav vietas.

„Mirušas” lietas – Pirmā lieta šajā sarakstā ir kaltēti ziedi. To kompozīcijas ir iemīļojušas daudzas sievietes. Tāpat šo sarakstu papildina izbāzeņi, kaltēti taureņi vai kukaiņi, dzīvnieku ragi un putnu spalvas. Protams, ja tev ar konkrēto priekšmetu saistās siltas un pozitīvas atmiņas, tad nevajag to izmest. Bet, ja tas ir vienkārši dekorācija, uz kuru tu dienas laikā pat īsti nepaskaties, tad nevajag to savā mājoklī glabāt. Tas viss „izsūc” tavu enerģiju.

Jebkura lieta, kuru pēdējo trīs gadu laikā neesi ne reizi izmantojusi – Pat, ja tā ir pilnīgi jauna lieta, tās enerģētika ir jau novecojusi. Vai nu dod tai otro dzīvi, vai nu tiec vaļā no tiem džinsiem, kuri ir kā jauni, bet sen nav vilkti un diez vai vispār tiks.

Sīki atkritumi kabatās vai makā – No sīkumiem rodas lielas lietas. Diez vai tie konfekšu papīrīši un autobusu biļetes nesīs tev laimi.

Fotogrāfijas, kuras tev nepatīk – Pat loģiski domājot – priekš kam tev tas ir vajadzīgs? Katru reizi, kad redzi to fotogrāfiju, tā raisa tevī negatīvas emocijas.

Neejošs pulkstenis – Apstājies laiks ir nelaba zīme. Vai nu nes pulksteni uz remontu, vai nu izmet.

Nepāra lietas – Viena čība, viena zeķe, viena slēpe uz balkona… Tādām lietām vairs īsti nav praktiska pielietojuma. Tās tikai traucē iegādāties kaut ko jaunu, kā arī aizņem lieki vietu.

Gleznas un bildes, kurās attēlota vētra vai slikts laiks – Protams, ja tev šķiet, ka akvareļu zīmējums, kurā attēlots lietus ir lirisks un ļoti skaists, tad to var atstāt. Tu pati tajā ieliec pozitīvo enerģiju. Vienkārši ieskaties un izjūti attēlu – ja tas tevī raisa šaubīgas domas un nepatiku, labāk ir atrast tai citu īpašnieku.

 

Avots: Cluber.com.ua

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.