8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

4 triki, kas uz visiem laikiem mainīs tavus dārza kopšanas paradumus

 

gardener doing gardening work by Luis Mario Hernandez Aldana on 500px.com

Tu vēlies iekopt dārzu? Tev šķiet, ka tas ir ļoti sarežģīti un gandrīz neiespējami? Nekādu satraukumu, jo zemāk apkopotie dārzkopības triki manāmi atvieglos tavu dzīvi. Labākais ir tas, ka viss nepieciešamais tev visticamāk mājās jau ir.

Iznīcini nezāles ar etiķa palīdzību

Tev nav jāizmanto indīgie, veikalā nopērkamie līdzekļi. Vienkārši apsmidzini nezāles ar etiķi. Dažas nezāles iznīks ātrāk, dažas nāksies apstrādāt vairākas reizes, lai etiķis spētu aizkļūt līdz saknēm. Piezīme: esi uzmanīga, jo etiķis iznīcinās arī augus, kurus tu negribi iznīdēt. Labāk šo metodi izmanto nezālēm starp bruģa blokiem vai pie mājas sienām.

Izveido mēslojumu pati

Tā vietā, lai pirktu lielus un dārgus augu mēslojumus, pagatavo tādu pati. Sablenderē kopā banānu mizas, olu čaumalas un kafijas pupiņu paliekas. Tad izveidojušos masu liec tuvu augu saknēm.

Kā tas darbojas? Kad banānu miza pūst, tā izdala kāliju, slāpekli, fosforu un magniju. Kafijas pupiņās ir liels slāpekļa daudzums, un augiem tas patīk. Sasmalcinātas ogu čaumalas dāvā augiem kalciju, kā arī aizsargā augu no gliemjiem un gliemežiem (viņiem nepatīk rāpties pāri asajām čaumalām).

Sāc audzēt citrusaugļa mizas “trauciņā”

Sagriez augli uz pusēm un izņem mīksto daļu. Mizas dibenā izdur pāris caurumu, iepildi “bļodiņu” ar augsni un iestādi sēklas. Kad asni ir pietiekami lieli, lai stādītu tos zemē, vienkārši izroc bedrīti un iestādi ar visu citrusaugļa pamatni.

Dabīgs līdzeklis pret kaitēkļiem

Izveido pati savu spreju pret kaitēkļiem. Saplenderē 10 ķiploka daiviņas (kātus ieskaitot), vienu ēdamkaroti sasmalcinātu sarkano piparu un divas krūzes ūdens. Caur drāniņu izspied šķidrumu burkā un pārlej spreja pudelē. Apsmidzini ar šo šķidrumu visus augus, kurus ir apsēduši parazīti. Procedūru atkārto pēc nepieciešamības.

 

Avots: Popsugar.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.