8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Tīrībai ir nozīme: Astoņas lietas mājoklī, kuras būtu jāmazgā biežāk

 

Washbasin with towel and decoration in bathroom by Prasit Rodphan on 500px.com

Netīrumiem piemīt īpašība nemanām uzkrāties negaidītākajās vietās. Miskaste, ziepju trauki un gaismas slēži – šīs nebūt nav visas vietas, kurām uzkopšanas laikā mēs paejam garām.

Kafijas automāts

Kafijas automātā uzkrājas kafijas paliekas un tvaika nogulsnes, tāpēc reizi mēnesī to būtu jāmazgā. Sajauc etiķi un ūdeni (1:1) un iedarbini automātu. Gatavošanas cikla vidū apturi, un ļauj stundu šķīdumam „ievilkties”, bet pēc tam atkal ieslēdz. Pēc tam, lai tiktu vaļā no etiķa aromāta, vairākas reizes izlaid aparātam cauri tīru ūdeni.

Dekoratīvie spilveni

Parasti mēs sekojam līdzi tam, lai spilvendrānas būtu tīras. Taču, kāpēc aizmirstam par dekoratīvajiem spilveniem uz dīvāna viesistabā? Tajos uzkrājas vēl vairāk netīrumu. Izsūknē tos katru reizi, kad uzkop telpu un ik pa laikam izmazgā.

Miskaste

Ja virtuvē saglabājas nepatīkams aromāts arī pēc tam, kad miskaste ir iztukšota, tad, iespējams, problēma ir tieši pašā miskastē. Kārtīgi to izmazgā ar ziepēm un dari to vismaz reizi pāris nedēļās.

Aizkari un mīkstās mēbeles

Paskatoties, varētu šķist, ka šie interjera priekšmeti ir tīri, bet, patiesībā, tajos uzkrājas liels daudzums putekļu, baktēriju un pat pelējuma. Tā kā, labāk neaizmirsti dīvānus regulāri izsūknēt un aizkarus izmazgāt.

Trauku mazgājamā mašīna

To padara netīru ēdiena paliekas, ziepju putas un ciets ūdens. Pie tam, tajā var iemitināties arī pelējums. Ja trauki pēc mazgāšanas nešķiet tīri vai nepatīkami ož, ir pienācis laiks izmazgāt trauku mazgājamo mašīnu. Izņem filtru un izmazgā to ziepjūdenī. Tad ieliec to atpakaļ un ieslēdz pilnu mazgāšanas ciklu ar spēcīgiem tīrīšanas līdzekļiem. Šādu tīrīšanu vajadzētu veikt reizi mēnesī.

Aksesuāri vannasistabā

Baktērijas uzkrājas arī tur, kur šķiet, ka tām nevajadzētu būt: glāzē, kurā glabājam zobubirstes, ziepju traukā un uz plauktiem. Tāpēc vannasistabas uzkopšanas laikā neaizmirsti visu apstrādāt ar dezinfizējošiem līdzekļiem.

Veļasmašīna

Lai atbrīvotu veļasmašīnu no nepatīkama aromāta un pelējuma, ieslēdz tukšu veļasmašīnu, maksimālā temperatūrā ar pievienotu citronskābi (ber pulvera nodalījumā). Veic šo procedūru reizi vismaz reizi sešos mēnešos.

Rokturi un slēdži

Mēs regulāri tos aiztiekam ar netīrām rokām, bet reti atceramies par to notīrīšanu. Noslauki tos ar dezinficējošu līdzekli vismaz reizi divās nedēļās. Īpašu uzmanību pievērs tieši virtuves un vannasistabas durvju rokturiem un gaismas slēdžiem.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.