5.8 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Četri vienkārši veidi, kā telpu padarīt mājīgāku

 

Māja – tā ir vieta, kur mēs atpūšamies no ikdienas problēmām un atjaunojam savus spēkus. Tāpēc ir svarīgi, lai telpā, kurā tu pavadi daudz laika, tu vari justies laimīga un mierīga.

Ielaid telpā gaismu

Saules gaisma, kas istabā iekļūst caur logu, palielina serotonīna jeb laimes hormona līmeni organismā. Tas nozīmē, ka dabīgais apgaismojums palīdz cīnīties ar depresiju un uzlabo garastāvokli.

Atbrīvojies no tumšiem un smagiem aizkariem un nomaini tos pret gaišiem. Izvieto telpā arī spoguļus, lai gaisma atstarojas pēc iespējas vairāk. Un, protams, neaizmirsti mazgāt logus.

Iegādājies istabas augus

Istabas augi nomierina un paaugstina koncentrācijas spējas, savukārt zaļā krāsa uzlabo garastāvokli. Pie tam, augi ražo skābekli un attīra telpas gaisu.

Pievieno krāsu!

Krāsa tieši ietekmē mūsu garastāvokli. Piemēram, guļamistabai nav piemērota sarkanā krāsa, jo tā uzlādē ar enerģiju. Tajā telpā labāk izvēlēties mierīgus toņus. Ja tavā interjerā viss ir diezgan pelēks un vienmuļš, piešķir telpai nedaudz vairāk krāsu dažādības!

Atbrīvo telpu (un prātu)

Pēc garas un nogurdinošas dienas negribas atgriezties nekārtīgā mājoklī. Jo vairāk dažādu priekšmetu ir tavā redzeslokā, jo grūtāk tev ir koncentrēties. Tieši tāpēc mēs jūtamies vēl nogurušāki un nomāktāki.

Atbrīvojies no visa liekā, un tu manīsi, kā uzturēties telpā kļūst vieglāk!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.