6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

15 iemesli, kāpēc citrons ir lietderīgākais auglis pasaulē

 

Kad runājam par mājas uzkopšanu un skaistumkopšanu, daudzās vienkāršās lietās slēpjas daudz liederīguma. Mēs esam apkopojuši 15 neparastus citrona pielietojumus. Tie tev ļaus paraudzīties uz šo skābo augli no cita skatpunkta!

Universāls līdzeklis mājas uzkopšanai. Nomizo citronu, pārlej to ar 150 ml etiķa un atstāj uz nakti. No rīta pievieno 150 ml ūdens. Tas arī viss! Ielej līdzekli spreja pudelē un izmanto kā dažādu virsmu tīrīšanas līdzekli.

Griežamo dēļu tīrīšanai. Saglabā savu griežamo dēli tīru un paildzini tā dzīves ilgumu. Paņem pus cintronu, uzber tam virsū sāli un parīvē to pret dēlīti. Kad tas ir izdarīts, atstāj dēli uz 10-15 minūtēm un atkārto procedūru. Pēc tam vienkārši noskalo.

Baltās veļas krāsas saglabāšanai. Lai iegūtu balto veļu tik baltu, cik vien iespējams, izmērcē to citrona sulas, sodas un ūdens šķīdumā vismaz 30 minūtes pirms veļas likšanas veļas mazgājamā mašīnā.

Manikīram. Pagatavo saviem nagiem vanniņu, lai nagi būtu spēcīgi un veseli. Recepte ir vienkārša – siltā ūdens bļodā pievieno pāris pilienu citrona sulas.

Vasarraibumu balināšanai. Paņem citrona šķēli un ar vieglām kustībām ierīvē ar to savu seju.

Vielmaiņas uzlabošanai. Pagatavo citronūdeni ar medu un izdzer to no rīta tukšā dūšā. Tas veicinās vielmaiņas darbību, kā arī uzlabos kopējo pašsajūtu.

Ledusskapja atsvaidzināšanai. Pamēģini iztīrīt ledusskapi ar švammīti, kas izmērcēta citrona sulā, un tu varēsi aizmirst par nepatīkamām smakām.

Apavu atsvaidzināšanai. Atstāj svaigu citrona mizu apavos. No rīta tie būs manāmi svaigāki.

Svečturi. Pārgriez citronu uz pusēm, iztīri vidu un iepildi izkausētu vasku. Un neaizmirsti par dakti!

Kopējās veselības uzlabošanai. Glāzei ūdens pievieno pusi izspiesta citrona sulas un tējkaroti sodas. Dzer no rīta, divu nedēļu garumā.

Ogu traipu likvidēšanai. Kad tu darbojies ar svaigām ogām, tad tavas rokas visticamāk kļūs netīras un grūti nomazgājamas. Citrona sula palīdzēs atrisināt šo jautājumu. Arī no apģērba ogu traipus var likvidēt – vispirms izmazgā apģērbu aukstā ūdenī, tad dažas minūtes izmērcē citrona sulā.

Kukaiņu atbaidīšanai. Lai skudras nenāktu mājā, apsmērē logus un durvju sliekšņus ar citrona sulu. Lai atbaidītu odus, saspraud citrona pusē krustnagliņas.

Padušu balināšanai. Labākais dabiskais līdzeklis! Citrona skābe padarīs ādu gaišāku un atbrīvos ādu no atmirušajām šūnām. Katru dienu pirms dušas parīvē paduses ar biezu citrona šķēli. Neaizmirsti pēc dušas apsmērēt ādu ar mitrinošu krēmu, jo citrons var to padarīt sausu.

 

Avots: Brightside.me

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.