5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Atbrīvojies no nekārtības mājās uz visiem laikiem – 7 vienkārši soļi, kas jāveic

 

Jo mazāk tev ir mantu, jo kārtīgāks un pārskatāmāks ir tavs mājoklis. Saglabāt to tādā stāvoklī var palīdzēt daži pavisam vienkārši ieradumi. Katram no tiem būs jāvelta vien pāris minūtes.

Šķiro pastu

Kārtējo reizi no pastkastes izņēmi kaudzi vēstuļu un reklāmu un nometi uz kafijas galdiņa, lai sašķiroti vēlāk? Nē! Dari to uzreiz! Reklāmas izmet, rēķinus un citus svarīgus sūtījumus glabā atsevišķā mapē vai plauktā.

Mazgā traukus uzreiz pēc ēšanas

Uztver to kā pēdējo pusdienu vai vakariņu posmu. Uzreiz nomazgājot traukus (vai ieliekot tos trauku mazgājamajā mašīnā) tu ietaupi laiku. Ēdienu paliekas vēl nebūs piekaltušas, tāpēc nomazgāt traukus būs daudz vieglāk, bet virtuvē būs lielāka tīrība.

Saklāj gultu

Gulta ir guļamistabas centrs. Ja tā nav saklāta, tas ietekmē visas istabas atmosfēru. Ja atstāj to nesaklātu, visa istaba šķiet nekārtīgāka. Pirmais solis pretīm kārtībai dzīvē – klāj gultu katru rītu uzreiz, kad piecelies.

Neatstāj lietas virtuvē uz galda

Nekārtība pievelk nekārtību. Ja visu krāmē uz virtuves galda, tas ātri pārvēršas par haosu. Tīrs galds un darba virsmas iedveš mieru un kārtību.

Vakarā visu saliec pa vietām

Katram priekšmetam mājā ir jābūt savai vietai. Dienas beigās obligāti visu saliec tur, kur tam būtu jābūt. Tad no rīta nebūs steigā jāskraida un viss jāmeklē.

Neatliec darbus, kurus var izdarīt 1-2 minūtēs

Nekārtība vairo slinkumu. Ievies sev vienkāršu noteikumu: ja kaut ko var izdarīt pāris minūtēs, izdari to. Iznes miskasti, izmazgā katlu, noliec televizora pulti vietā, ieliec drēbes mazgāties utt. Tā tu izvairīsies no nekārtības avotiem.

Nekārtīgās vietas uzreiz sakārto

Nekārtība rodas, kad pārāk mazā telpā sakrājas pārāk daudz lietu. Pārāk daudz drēbju atvilknē, priekšmetu uz plaukta, kosmētikas pie spoguļa. Līdz ko tu to pamani, uzreiz atbrīvojies no nevajadzīgajām lietām.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.