Izrādās, debesu zilajā skārda bundžiņā mītošo kārumu – iebiezināto pienu – pavisam vienkārši vari pagatavot pati. Te būs recepte.
Tev vajadzēs :
- 200 g piena
- 200 g pūdercukura
- 20 g saldā krējuma
- vanilīnu
Pagatavošana:
- Dziļā katliņā sajauc sastāvdaļas un kārtīgi izmaisi.
- Uz mazas uguns uzvāri pienu, kad sāk vārīties – pagriez lielāku uguni un vāri ne vairāk, ne mazāk kā PRECĪZI 10 MINŪTES. Pienam būs daudz putu, tādēļ visu laiku rūpīgi jāmaisa un jāuzmana.
- Pēc 10 minūtēm noņem katliņu no uguns, atdzesē pienu, lej burciņā, ko aizver un liec ledusskapī. Jau dzišanas laikā piens sāks sabiezēt, ledusskapī tas sabiezēs līdz pierastajai konsistencei.
Rezultātā 200 g kārdinoša, pašas gatavota iebiezinātā piena.
P.s. Ja vēlies veidot “gotiņu končas”, vāri pienu 20 min. Tā rodas karamele.
Dieviete.lv redakcija, Lapsa