9.3 C
Rīga
otrdien, 5 novembris, 2024

Pašgatavots kondensētais piens. Lēti, vienkārši un ātri.

 

piensIzrādās, debesu zilajā skārda bundžiņā mītošo kārumu – iebiezināto pienu – pavisam vienkārši vari pagatavot pati. Te būs recepte.

Tev vajadzēs :

  • 200 g piena
  • 200 g pūdercukura
  • 20 g saldā krējuma
  • vanilīnu

Pagatavošana:

  • Dziļā katliņā sajauc sastāvdaļas un kārtīgi izmaisi.
  • Uz mazas uguns uzvāri pienu, kad sāk vārīties – pagriez lielāku uguni un vāri ne vairāk, ne mazāk kā PRECĪZI 10 MINŪTES. Pienam būs daudz putu, tādēļ visu laiku rūpīgi jāmaisa un jāuzmana.
  • Pēc 10 minūtēm noņem katliņu no uguns, atdzesē pienu, lej burciņā, ko aizver un liec ledusskapī. Jau dzišanas laikā piens sāks sabiezēt, ledusskapī tas sabiezēs līdz pierastajai konsistencei.

Rezultātā 200 g kārdinoša, pašas gatavota iebiezinātā piena.

 

P.s. Ja vēlies veidot “gotiņu končas”, vāri pienu 20 min. Tā rodas karamele.

 

Dieviete.lv redakcija, Lapsa

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.