piensIzrādās, debesu zilajā skārda bundžiņā mītošo kārumu – iebiezināto pienu – pavisam vienkārši vari pagatavot pati. Te būs recepte.

Tev vajadzēs :

  • 200 g piena
  • 200 g pūdercukura
  • 20 g saldā krējuma
  • vanilīnu

Pagatavošana:

  • Dziļā katliņā sajauc sastāvdaļas un kārtīgi izmaisi.
  • Uz mazas uguns uzvāri pienu, kad sāk vārīties – pagriez lielāku uguni un vāri ne vairāk, ne mazāk kā PRECĪZI 10 MINŪTES. Pienam būs daudz putu, tādēļ visu laiku rūpīgi jāmaisa un jāuzmana.
  • Pēc 10 minūtēm noņem katliņu no uguns, atdzesē pienu, lej burciņā, ko aizver un liec ledusskapī. Jau dzišanas laikā piens sāks sabiezēt, ledusskapī tas sabiezēs līdz pierastajai konsistencei.

Rezultātā 200 g kārdinoša, pašas gatavota iebiezinātā piena.

 

P.s. Ja vēlies veidot “gotiņu končas”, vāri pienu 20 min. Tā rodas karamele.

 

Dieviete.lv redakcija, Lapsa

Atstāt komentāru

Esi pirmais, kas komentē!

avatar

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2018

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?