11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Telpaugi, kas uzlabo garastāvokli. Kuri 7 augi ir mājas psihoterapeiti?

 

Ziedi un telpaugi ne tikai skaisti izskatās, bet arī pozitīvi ietekmē mūsu noskaņojumu, uzlabojot to jau ar dzīvo un zaļo klātbūtni vien. Izrādās, labu garastāvokli īpaši radīt palīdz septiņi telpaugi, ar kuriem šeit iepazīstināsim.

Noskaidrots, ka mājas psihoterapeitu īpašās spējas ietekmēt garastāvokli visvairāk saistītas ar to smaržu, kas gaisina drūmas domas un novērš rudenīgu depresiju.

Pelargonija

pelargonija
Pelargonija lieliski iedarbojas uz cilvēka pašsajūtu. Ne velti šo telpaugu pazīst jau kopš senseniem laikiem. Tā ir īsts antidepresants, kas izlīdzina straujas garastāvokļa svārstības un ir vienkārši ideālas zāles pret rudens nomāktību.

Paparde

paparde
Par papardes jauko ietekmi uz atmosfēru telpās, šķiet, neviens nav jāpārliecina. Tā ne tikai lieliski attīra gaisu, tās smarža arī nomierina nervu sistēmu. Bet miers un rāma noskaņa pēc atgriešanās mājās no stresa pārpilniem dienas darbiem noderēs ikvienam un noteikti uzlabos garastāvokli, ļaujot distancēties no problēmām.

Apelsīnu kociņš

apelsins

Ja meklē augu – garastāvokļa uzlabotāju, turklāt vēlies piešķirt mājoklim eksotiskāku noti, ķeries pie apelsīnu kociņa audzēšanas. Apelsīnu kociņš arī ļoti dekoratīvi izskatīsies interjerā, kā arī iedarbosies atslābinoši un nomierinoši. Vēl viens efekts – tā klātbūtnē mājas iemītniekiem arī radīsies vairāk enerģijas.

Ziemas beigās un pavasarī ar jauku aromātu priecēs ziediņi, bet, kad parādīsies auglīši, var viegli paskrāpēt miziņu, un visā istabā izplatīsies patīkama apelsīnu smarža, kas uzlabo garastāvokli. Šo uzdevumu labi veic arī citi istabas citrusaugļi: mandarīni, citroni un pārējie.

Efeja

efeja

Efejas klātbūtne nodrošina tīru gaisu mājoklī un arī labvēlīgi ietekmē radošās spējas. Turklāt vēl efeja uzlabo garastāvokli, novērš nomāktību un sagurumu.

Gardēnija

gardenija
Zinātnieki apgalvo: šī auga aromāts cīnās pret depresiju. Lai gan izklausās neticami, gardēnija liek uztvert pasauli gaišākās krāsās. Tās klātbūtnē vieglāk nedomāt par slikto. Kļūsti dzīvespriecīgāks kopā ar šo jauko puķi!

Lauru kociņš

laurs
Ja mājoklī ir lauru kociņš, domas noskaidrojas, intelektuāls darbs padodas vieglāk un dzīve krāsojas spilgtākās krāsās. Ievēro: lauru kociņš ir lielisks sabiedrotais arī birojā!

Ārstnieciskais jasmīns

jasmins
Jasmīns, tāpat kā pelargonija, ir ne tikai skaists, bet tam arī piemīt ārstnieciskas īpašības. Tā smarža nomierina un palīdz atslābināties, atpūsties pēc saspringtas darba dienas, tāpēc arī šis augs ir viens no augu – psihoterapeitu septītnieka. Tomēr dažiem cilvēkiem jasmīna aromāts var būt pārāk spēcīgs – tādā gadījumā to nevajadzētu novietot guļamistabā vai dzīvojamās telpās.

 

praktiski

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.