11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Seši vienkārši un lēti veidi, kā vizuāli atsvaidzināt savu dzīvojamo telpu

 

Ikdienas steigā mēs nepievēršam pārāk daudz uzmanības istabai, kurā pavadām vakarus pie televizora vai vannasistabai, kurā tikai ātri nomazgājamies no rīta pirms darba. Taču reiz visiem pienāk diena, kad mājoklī sāk palikt neomulīgi un šķiet, ka viss ir apnicis un novecojis. Ko darīt, ja nav lieku līdzekļu remontam, bet tāpat gribas kaut ko mainīt?

UZLIEC UZ SIENAS JAUNU SPOGULI

Jauns spogulis ne tikai radīs vēl vienu tevis atspulgu telpā, bet arī vizuāli to palielinās. Tādējādi tā kļūs gaišāka un mājīgāka. Ja tev nepatīk likt pie sienām gleznas, tad spogulis noteikti būs laba alternatīva.

NOMAINI AIZKARUS

Vai atceries, kad tu pēdējo reizi nopirki jaunus aizkarus? Nē? Tad laiks ir to beidzot izdarīt! Tu neticēsi, cik ļoti jauni aizkari var izmainīt visu telpu. Nav svarīgi, vai nomainīsi dienas vai nakts aizkarus. Jebkuras sīkākās pārmaiņas uz loga ieviesīs jaunas dizaina vēsmas visā telpā. Ja vēlies padarīt telpu plašāku, novieto aizkaru stangu pie griestiem, nevis virs loga.

NOPĒRC BALTUS DVIEĻUS

Ja vēlies, lai vannasistaba izskatās kā neliels SPA, tad nomaini visus krāsainos dvieļus pret lieliem, mīkstiem, baltiem dvieļiem. Visi krāsainie dvieļi tikai piešķir telpai smagumu un lieku raibumu.

NOMAINI PAKLĀJUS

Iegādājies paklāju, kas iederas kopējā telpas interjerā. Ir svarīgi, lai paklājs saskan ar telpas krāsām un mēbelēm. Dzīvojamās istabas paklājs nedrīkst būt pārlieku mazs. Vismaz priekšējām dīvāna vai krēslu kājiņām ir jābūt uz paklāja, tādējādi telpa izskatīsies plašāka un kārtīgāka.

PĀRKĀRTO PLAUKTUS

Novāc aptuveni ceturtdaļu no visām mantām, kas atrodas plauktos, un palikušo izkārto citādākā veidā nekā ierasts. Grāmatas neizkārto tikai vertikāli – dažās vietās noliec arī horizontāli. Plaukti uzreiz izskatīsies citādāk un ne tik pārbāzti. Vēl vari ielikt vāzē svaigus ziedus.

ĢENERĀLUZKOPŠANA

Nekas nav briesmīgāk kā dzīvošana netīrā un haotiskā telpā. Protams, ir grūti katru dienu atrast laiku uzkopšanai, bet ir vērts izbrīvēt ne vairāk kā 20 minūtes dienā, lai nedaudz uzkoptu. Tad tev nebūs jāvelta visas brīvdienas, lai savāktu visu, kas nedēļas laikā uzkrājies. Taču, pirms uzsāc 20 minūšu uzkopšanas, veic vienu milzu tīrīšanu. Iztīri katru mājas stūrīti, un tu redzēsi,ka viss izskatīsies svaigāk un gaišāk.

 

Tekstu sagatavoja: Diāna Dieviete / Avots: Realsimple.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.