Pārliecināties par to, ka tavā virtuvē vienmēr ir svaigi zaļumi, nav grūti. Ir daudz augu, kuri sāk „laist saknes”, tiklīdz tie nonāk saskarē ar ūdeni. Un pavisam drīz saknēm seko arī lapas. Zemāk ir apkopoti astoņi dārzeņi, kurus var izmanto atkārtoti!
Sīpolloki
Ķiploks
Bok choy (Ķīnas kāposts)
Iemērc šī auga saknes ūdenī un atstāj labi apgaismotā telpā. Nogaidi 1-2 nedēļas, un tad kāpostu var stādīt podā. Drīzumā tas izaugs par pilna izmēra kāpostu.
Burkānu laksti
Baziliks
Kad kātiņi ir 3-4 cm gari, ieliec tos ūdens glāzē un atstāj tiešos saules staros. Kad kāti ir izauguši divreiz garāki, vari stādīt baziliku dārzā. Darba augļus ilgi jāgaida nebūs!
Selerija
Nogriez auga pamatni, ieliec to krūzē ar siltu ūdeni un atstāj saulē. Gaidi, kad sāks augt jaunas lapiņas, un, kad tas notiek, seleriju vari stādīt zemē.
Koriandrs
Avots: brightside.me