6.4 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Madrides Modes Nedēļas pulss

 

Ar katru gadu Spānijas galvaspilsētā notiekošā Modes Nedēļa – Cibeles Madrid Fashion Week (pastāv jau 54 sezonas), iegūst arvien lielāku popularitāti visā pasaulē, ko veicina aktīvs valdības atbalsts un preses ieinteresētība šajā notikumā. Pagājušo gadu Madrides Modes Nedēļu apmeklēja aptuveni 63 tūkstoši viesu un 1300 žurnālistu, kuri pastāvīgi tur roku uz pasaules modes pulsa.

Spāņi savu modi mīl un pat nelabprāt runā par itāļu vai franču zīmoliem, izvēloties atstāt prāvas naudas summas pašmāju dizaineru butīkos. Popolārāko modes mākslinieku apģērbu veikali atrodas vienlīdz tādiem pasalslaveniem zīmoliem kā Dior, Prada, YSL un Gucci. Aptaujājot Madrides Modes Nedēļas viesus, kļūst skaidrs – Spānijā ražotā mode ir pieprasīta un augsti novērtēta.

Nākamā pavasara/vasaras sezona 2012 ir krāsaina, dinamiska, ģeometriska, izteiksmīga, bet vienlaicīgi arī atturīga, eleganta un pārpildīta ar pasteļtoņu dažādību. Kā vienmēr sadalot modes tendences divās frontēs – spilgtā stila bumā un "nude" (jeb ķermeņa krāsas) toņu elegancē. Mūžīgais modes Iņ un Jaņ ļauj Tev izvēlēties sev raksturīgāko virzienu, bet eksperimentu kārajām – pāriet citā modes nometnē.

Cepures – Tavs aksesuārs Nr. 1

Galvas rotas, sākot ar lakatiņiem un beidzot ar hūtēm, platmalēm un cepurēm ar tā saucamajām mīkstajām apmalēm ir modes superhīts jau vairāku sezonu garumā, kā atsauce uz retro noskaņām un romantiskajām filmām, jo kas gan spēj labāk akcentēt sievietes acis un piešķirt tai valdzinošu noslēpumainību, kā ne koķetīga platmale. Der atzīmēt, ka šis aksesuārs ir aktuāls ne vien karstajā sezonā, bet arī ir šīs rudens top-tendence.

2_430_12

Duyos.                                             Jesus del Pozo.

Iedvesmojies no Spānijas modes dizianeriem, kuri savas nākamās sezonas kolekcijās ir īpaši akcentējuši galvas rotu nozīmi: Jesus del Pozo, Ion Fiz, Agatha Ruiz de la Prada, Duyos.

1_430_13

Agatha Ruiz de la Prada.                    Ion Fiz.

Pasteļtoņu simfonija

Bēšā, smilšu, krēmkrāsa, kamieļkrāsa, vaniļkrāsa – šis toņu saraksts ir nebeidzams, vismaz ne tuvākajās sezonās, jo tieši pasteļtoņi ir vieni no vadošajiem visās pasaules slavenāko zīmolu kolekcijās. Maigās krāsas izceļ Tavas ādas skaistumu un individualitāti – nav obligāti jāpavada laiks solārijos, lai izskatītos moderni. Drīzāk otrādāk – jāakcentē savas ādas dabiskais tonis. Izvēlies pasteļtoņus ikdienā un svētku reizēs, paspilgtinot ar kādu krāšņāku aksesuāru un Tavs stils būs aktualitāšu virsotnē.

1_430_14

Hannibal Laguna.                               Roberto Verino.

Iedvesmojies no Spānijas modes lielmeistariem, kuri jau sen ir iekarojuši ne tikai spāņu, bet arī citu valstu stila cienītāju sirdis : Jesus del Pozo, Roberto Verino, Hannibal Laguna, Victorio&Lucchino.

2_430_13

Victorio&Lucchino.                             Jesus del Pozo.

Modes sulīgais skūpsts

Nenovērsies un piekrīti spilgtai modes bučai Tavai garderobei! Piesātināti toņi un kontrastainas kombinācijas ir tieši tas pēc kā ir noilgojies Tavs skapis. Mums kā ziemeļnieku tautai nav raksturīgas krāsainas pārmērības, bet ir pienācis laiks šo likumsakarību lauzt. Izrevidē plauktus un ievies krāsainu kārtību. Citrusa, oranžā, zaļā, zilā un sarkanā – izvēlies vienu, vai apvieno vairākas vienā imidžā, jo tieši tas ir nepieciešams Tavam pārmaiņu laikam.

1_430_15

Agatha Ruiz de la Prada.                     Andres Sarda.

Iedvesmojies no Spānijas spilgtajiem māksliniekiem: Agatha Ruiz de la Prada, Davidelfin, Francis Montesinos un Andres Sarda, Amaya Arzuaga.

2_430_14

Amaya Arzuaga.                                Francis Montesinos.

Tavs maksimālais garums

Gaisīgs un un nenopietns, vai atturīgs un strikts – tas var būt jebkāds, galvenais, lai kleitas vai svārku garums ir maksimāls. Tendence nav jauna, jau dažas sezonas maxi ir daudzu slavenību un modes dāmu hīts numur viens, bet tas strauji kļūst par fundamentālu vērtību, ļaujot mums sajust savas sievišķības spēku. Džinsi, bikses un pārējie ērtie apģērbi nav nemaz peļami, ja ir pārdomāts kopējais tēls, bet nekas napadara sieiveti tik pievilcīgu vīrieša acīs kā svārki! Kamēr mēs dzenamies pēc aizvien jauniem stila risinājumiem, viriešiem pat prātā nenāk risināt rēbusus. Viņu prioritātes un vēlmes nemainās gadsimtiem ilgi – kā viennozīmigu favorītu sieviešu garderobē apjūsmojot svārkus un kleitas. Savukārt izvēloties romantiskas, garas šifona kleitas, Tu būsi trāpījusi abos mērķos – modē un vīrieša sirdī.

1_430_16

Adolfo Dominguez.                            Angel Schlesser.

Garo tērpu eleganci un nepārspējamo magnētismu izceļ: Adolfo Dominguez, Roberto Verino, Roberto Torretta, Juanjo Oliva.

2_430_15

Juanjo Oliva.                                     Roberto Torretta.

Rezumējums: Ja nu gadās apjukt plašajā modes piedāvājumu klāstā, ievēro pasaulslavenu dizaineru populārāko ieteikumu – ģērbies tā, lai Tu justu, ka vari iekarot visu pasauli un, ka visi dzīves ērkšķi Tev ir "tīrais" sīkums – neatkarīgi no vecuma, dzīvesvietas, izglītības, vai …kājas izmēra. Kā gan var nepiekrist?

interview_with_roberto_verino_573

Foto: Intervijā ar Roberto Verino. Viņš ir viens no slavenākajiem Spānijas dizaineriem, plaši pazīstams pasaulē, kurš modes industrijā strādā jau vairāk par 25 gadiem un ir izveidojis noturīgu sava zīmola impēriju.

interview_with_agatha_ruiz_de_la_prada_430

Foto: Intervijā ar Agatha Ruiz de la Prada. Viņa ir spilgtākā Spānijas modes māksliniece vārda tiešajā nozīmē – kolekcijās allaž dominē psihodēliska krāsainība, kas ir iekarojusi jau vairāku kontinentu stila cienītāju sirdis.

Teksts: Maija Silova.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsLai slavēti gadalaiki!
Nākamais rakstsRīts pēc nedroša seksa