2.9 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Kā atšķirt oriģinālās saulesbrilles no viltojuma

 

Jāuzsver: tik izplatītie oriģinālo zīmolu viltojumi gan būs daudz lētāki, taču tie pietiekami nepildīs minētās aizsargfunkcijas. Tāpēc minam būtiskās pazīmes, kā atšķirt oriģinālas saulesbrilles no viltojuma:

  1. Vieta. Oriģinālās brilles var nopirkt specializētajos optikas vai zīmolu veikalos.

  2. Kvalitāte un rūpīgums. Tādām pazīstamu dizaineru saulesbrillēm kā "Gucci", "Dior", "Giorgio Armani", "Emporio Armani" un citām pat vissīkākās detaļas ir ļoti kvalitatīvas un rūpīgi izstrādātas. Viltotām saulesbrillēm jūs varat redzēt līmes pēdas, mazās detaļas var nebūt vienāda izmēra utt.

  3. Materiāls. Viltojumi parasti tiek izgatavoti no nekvalitatīvas plastmasas. Tā nav tik spīdīga kā oriģinālais materiāls, ātri deformējas, to ir vieglāk saskrāpēt, kā arī tā nav tik gluda un noslīpēta. No nekvalitatīvas plastmasas izgatavotās brilles ir viegli plīstošas un lūstošas. Oriģinālās saulesbrilles vienmēr tiek gatavotas no labas kvalitātes plastmasas.

  4. Sertifikāts un identifikācijas numurs. Visām oriģinālajām saulesbrillēm, tādām kā "Gucci", "Dior", "Yves Saint Laurent" u.c. ir ražotāja sertifikāts un informācija, kur ir norādīta briļļu stiklu kategorija, standarts utt. Bet, piemēram, "Georgio Armani" un "Emporio Armani" saulesbrillēm ir vēl īpašs papildus sertifikāts, kurš apliecina to oriģinālo izcelsmi. Katrām brillēm ir īpašs modeļa identifikācijas numurs briļļu kājiņas iekšpusē.

  5. Briļļu maks un aksesuāri ar logotipu. Visām zīmolu saulesbrillēm ir briļļu maks ar zīmola logotipu uz tā un var būt arī dažādi aksesuāri – auduma salvete, auduma maisiņš. Tiem arī jābūt ar logotipu!

  6. Logotips. Rūpīgi aplūko logotipu. Viltojumiem zīmolu nosaukumi parasti ir ar kļūdām, piemēram, "Hugo Bos", oriģinālā jābūt "Hugo Boss" utt.

  7. Briļļu stikli. Tiem ir jābūt no labas kvalitātes plastikāta vai stikla un ir jāaizsargā acis no ultravioletā starojuma. Aizsardzībai ir jābūt ne mazākai par 80% (šo informāciju jūs varat atrast sertifikātā). Briļļu aizsardzību no ultravioletā starojuma var pārbaudīt optikas veikalos ar speciālu šim nolūkam domātu ierīci. Ja brillēm ir nepieciešams kaut ko pieskrūvēt, iztaisnot vai pieregulēt, vislabāk to darīt pie profesionāļiem labākajos optikas veikalos.

0002xhqk_bulls_400

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsDzimšanas dienas sindroms
Nākamais rakstsJauni piederumi tavam telefonam