5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Jibbitz – īsts amerikāņu sapņa piepildījums

 

Pašlaik pasaules tirgū pieejami aptuveni 1600 JibbitzTM dizaini, kas tiek pārdoti vairāk nekā 4000 tirdzniecības vietās visā pasaulē.

jibbitz_pludmalei_200

Sapnis, kas dzima mājas pagrabstāvā

Stāsts par to, kā radās CrocsTM apavu rotājumi JibbitzTM, ir īstens amerikāņu sapņa piepildījums. Lūk, kā tas notika…

Ideja par JibbitzTM dzima 2005. gadā kādas vidusmēra amerikāņu ģimenes pagrabstāvā Bulderā, Kolorādo. Mājsaimniece Šerija Šmelcere (Sheri Schmelzer), rotaļājoties kopā ar saviem trīs bērniem, nolēma izdekorēt ģimenei piederošos 12 Crocs TM apavu pārus. No māla un kalnu kristāliņiem Šmelceru ģimene izveidoja rotājumus, kas perfekti iegūla CrocsTM kurpes augšpusē esošajos caurumiņos. Šerijas vīrs, ieraudzījis savdabīgo rotājumu, saskatīja potenciālu radīt unikālu zīmolu – īpaši CrocsTM apaviem radītu aksesuāru līniju.

Ģimene ieķīlāja māju, iegādājās nelielu montāžas konveijeru un mājas pagrabstāvā sāka ražot nelielos rotājumus, ko nosauca par JibbitzTM, nosaukumu aizgūstot no Šerijas mīļvārdiņa Fliberty – Jibbit. Drīz Šmelceri radīja arvien jaunus rotājumu dizainus, ko var lietot visa ģimene vai draugu bariņš. Savukārt, 2005. gada 9. augustā – savā kāzu jubilejā, viņi atvēra Jibbitz mājas lapu internetā.

Viena gada laikā tika pārdoti vairāk nekā astoņi miljoni JibbitzTM rotājumu un tos varēja iegādāties vairākos tūkstošos veikalu pasaulē. 2006. gada decembrī Šmelceri sasniedza amerikāņu sapņa piepildījumu, kad Crocs Inc. paziņoja par Jibbitz LLC pievienošanu savam tīklam. Pašlaik Jibbitz LLC ir Crocs Inc. Filiāle un tā dibinātāji Ričs un Šerija Šmelceri saglabājuši savas pozīcijas uzņēmumā, pildot attiecīgi prezidenta un galvenā dizainera pienākumus.

jibbitz__buldogs_200

JibbitzTM aksesuāriem ir dažādi izmēri un formas, piemēram, ziedi, sporta simbolika, atsevišķi burtiņi, kurus virknējot var veidot vārdus un starptautiski atpazīstama simbolika, piemēram, miera simbols. Noslēdzot licences līgumu ar Disney, NHL un NFL, Crocs paplašināja JibbitzTM klāstu – šie līgumi dod iespēju ražot rotājumus ar Disneja multiplikācijas filmu varoņiem, hokeja simboliku. Kā arī radīta JibbitzTM koledžas līnija, kur pieejami dažādi ASV populāru koledžu simboli. Paplašinot klāstu, radītas arī JibbitzTM rokassprādzes un rotājumi, ko nēsā ap potīti. Tos var saskaņot ar kurpju rotājumiem.

jibbitz_futbols_200

No šī gada pavasara JibbitzTM rotājumi kopā ar apavu zīmolu CrocsTM pieejami arī Baltijas valstīs. Latvijā pašlaik tos var iegādāties apavu veikalā Euroskor un universālveikala Stockmann bērnu apģērbu nodaļā.

jibbitz_saule_400

jibbitz_kaudzitee_400

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.