12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Madrides modes kaleidoskops

 

Tik tiešām, laikā, kad mode ir teju vai pārvērsta par konveijera ražojuma skārdeni, pārsteidz Mardrides Modes Nedēļas citādākais šarms, kas viennozīmīgi iestājas par cilvēka personību.

Šī sezona kļuva par īpašu notikumu spāņu modes zvaigznājā – Cibeles Madrid Fashion Week 50. jubilejas sezona. Ielūgto viesu vidū bija spožākās spāņu kino un šovbiznesa superzvaigznes, kā arī starptautiska mēroga slavenības – aktrise Gvineta Peltrova un spāņu princese Elēna de Borbona. Raidījums Stila Policija un Baltijas Modes Federācija klātienē vēroja spāņu modes parādes krāšņo kaleidoskopu.

madrid50_430

Modes Nedēļas laikā tika prezentētas gandrīz 50 modes mākslinieku 2010. gada pavasara-vasaras kolekcijas, daudzi no tiem ir pārliecinoši modes tirgus līderi ar savām parfimērijas, rotaslietu un citu produkciju līnijām.

Spāņu slavenais piecinieks ir Elio Beranjers, Angels Šlesers, Hosē Kastro, Roverto Verino un Adolfo Domingezs. Elio Beranjers šogad svin savu 80 gadu jubileju, tādēļ arī skate kļuva par aizkustinošu priekšnesumu – dizaineris uzaicināja vēl pēdējo reizi kāpt uz podiuma eks-top-modeles ar kurām ir strādājis vairākus gadu desmitus. Tagad daiļās dāmas velta sevi ģimenes dzīvei, un kā atzina pats modes mākslinieks, tādēļ šī atkalapvienošanās nebija viegls uzdevums, bet eks-modeles nebija spējīgas atteikt spāņu modes metram.

Viens no slavenākajiem spāņu dizaineriem Hosē Kastro is strādājis ar zīmolu Alexander McQueen for Givenchy un radījis jaunu stila koncepciju Desigual markai. Viņa apģērbu ir izvēlējušās tādas mega zvaigznes kā Sara Džesika Pārkere un Vūpija Goldberga, starp citu arī kulta seriālā ,"Sekss un Lielpilsēta" mēs varējām redzēt Kastro kolekcijas "Beigtais putns" dažādās džinsu bikses.

Savukārt spāņu modes industrijas seniors Roberto Verino savas karjeras 25. gadu jubileju ir sagaidījis ar vairāk nekā 150 zīmola Roberto Verino tirdzniecības vietu atklāšanu visā pasaulē. Nākamās pavasara-vasaras sezonā Verino piedāvā aktuālo street-avantgarde stilu, kas dod iespēju paust savu oriģinālo dzīves redzējumu neatkarīgi no diennakts stundas. Rīts vai vēls vakars – katram ir tiesības būt tik ekscentriskam, cik vien pašam tīk.

Augstās sabiedrības mīlulis Angels Šlesers piedāvā melnbalto domino principu un ekstra moderno asimetriju, kuru šoruden savās kolekcijās nav izmantojis tikai slinkais. Arī Adolfo Domingezs labprāt piedāvā modes cienītājiem šīs aktuālās tendences, bet lielāku uzmanību veltot pelēkajai krāsu gammai, kura nu jau ir paspējusi kļūt par "otro" melno. Starp citu, dažādākie pelēkās krāsas toņi ir populāri ne tikai šoruden, bet arī ir jau ,"rezervējuši" sev goda vietu pavasara-vasaras 2010 modes olimpā. Arī iecienītā melnā krāsa saglabā savas karaliskās pozīcijas un ir viennozīmīgs nākamās vasaras must-have krāsa jūsu garderobē.

Teksta autors: Maija Silova

maija_silova_306

Mums ir labas ziņas! 

Sākot no šodienas, visu mēnesi Maija Silova būs Cosmo.lv modes viesredaktore!

adolfodominguez_006_645Modes mākslinieks: Adolfo Domingezs

adolfodominguez_025_644Modes mākslinieks: Adolfo Domingezs

agatharuizdelaprada_015_645Agatha Ruiz De La Prada

amairodriguez_002_646Amai Rodriguez  

amayaarzuaga_018_645 Amaya Arzuaga

andressarda_015_645Andres Sarda  

angelschlesser_008_645Angel Schlesser  

eldelgadobuil_008_645El Delgado Buil  

elioberhanyer_011_645Elio Berhanyer  

elioberhanyer_029_645Elio Berhanyer 

josecastro_023_645Jose Castro  

kinafernandez_013_645

Kina Fernandez

miguelpalacio_016_645Miguel Palacio  

robertoverino_019_645Roberto Verino  

robertoverino_030_645Roberto Verino  

sitamurt_009_645Sita Murt  

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsIzmēģini sauso šampūnu taukainām matu saknēm!
Nākamais raksts