1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Randiņu modes drudzis

 

Interesantākais ir tas, ka šīs mūsu viltībiņas neko nedod, jo, piemānot kādu, mēs piemānām sevi un gala rezultātā vienalga, ja Viņam nepatīc Tu tāda kāda Tu esi, Tu vienkārši būsi zaudējusi laiku veltīgam stresam.

Un kā teica viens mans draugs: "Negaidi, lai Tavs suns sāktu ņaudēt!". Mēs esam tādas, kādas esam, varam sevi izkopt, skolot un attīstīties, bet mēs nekad nekļūsim par to, kas neesam, un tas ir lieliski, jo tas ir iemesls kādēļ mums ir jābūt pašām! Katrai no mums ir vairākas dabas, jāsaprot, kuru dabu mēs gribam parādīt mūsu pirmajā randiņā:

Romantiskā feja

Ja vēlies parādīt savu maigo un mātišķo dabu, izvēlies pasteļtoņus un sievišķīgus klasiskus piegriezumus, svārkus līdz vai nedaudz pāri celim ar ziedu rakstiem vai vienkrāsainus, jaciņu ar podziņām, smalkus, neuzkrītošus aksesuārus. Izvēloties romantisko stilu, Tu dosi viņam saprast, ka Tu vēl neesi nelabojami emancipēta un ka gribi būt lutināta un samīļota.

Iedvesmojies no 60. gadu modes un mūsdienu kinoaktrisēm- Meganas Raijenas, Rīzas Viterspūnas, Kameronas Diazas nepiespiestā stila. Kā arī no romantiskā mūzikla "Mūzikas skaņas" un mūžīgās ikonas Odrijas Hepbernas.

Agresīvā lēdija

Šis modes vektors apvieno sevī gan seksualitāti, gan pārliecību par sevi, bet ne kādā gadījumā ne brutalitāti, par atslēgas vārdu izmantojot lēdijas stilu. Tumšas krāsu gammas Tavā garderobē un piesātinātāks meikaps. Atnākot ziemas sezonai, īpaši interesanti var kombinēt meikapā purpura, violetos un bordo toņus panākot savā veidolā nelielu dramatismu la femme fatale stilā.

Ja Tev viena no mīļākajām krāsām ir melnā, visdrīzāk Tev šis imidžs būs īpaši tuvs un komfortabls. Nekādā gadījumā nepārspīlē, ja veido tumšas acis neizmanto košu lūpu krāsu (skaisti tas izskatās tikai stailingos un TV klipos, bet ne dzīvē), ja Tev ir dekoltēta apģērba augšdaļa, nevelc īsus svārkus, jo Tavs intelektuālais dramatisms var pārvērsties vulgārā – sado&mazo. Šāds stils prasa precizitāti – matiem ir jābūt kārtīgi ieveidotiem, nagu lakas tonim jābūt tikpat piesātinātam kā apģērbs, nekādas paviršības pat niansēs, citādāk Tavs stils izskatīsies nepabeigts.

Iedvesmas avots: Rianna, Gvena Stefānija, Megana Foksa un mūžīgā ikona Marlēna Dītriha

Džinsu meitene

Ko mēs darītu bez džinsiem?? Ja Tava atbilde ir "neietu no mājas ārā", tad Tu noteikti esi džinsu meitene! Lai arī bieži stila eksperti iesaka nedoties uz pirmo tikšanos džinsos, mēs varam droši noignorēt šo ieteikumu. Jo, ja Tu esi uzaicināta pasēdēt kādā demokrātiskā vietā un vēlāk doties uz kino, nav labāka varianta kā sakombinēt džinsu bikses ar svinīgāku jaciņu, bluzonu vai kreklu. Atceries, ka džinsiem ir jābūt svaigiem, bez ielocēm un citām "vītuma" pazīmēm. Un vēl, paskaties pa logu, – kāds gadalaiks! Ziemā dod priekšroku tumšākām džinsām, ja izvēlēsies gaiši zilās, puisim radīsies aizdomas, ka kopš vasaras Tu neesi bijusi mājās. Tikai, uzvelkot džinsu bikses, nepazaudē savu sievišķību un nekļūsti puiciska. Ja viņam patiktu zēni, viņš būtu aicinājis uz randiņu Tavu bērnības draugu!

Iedvesmas avots: Keita Hadsone, Sjena Millere, Keita Mosa un (nebrīnies) mūžīgā ikona Merilina Monro

32504824h187341_430 

Varbūt noder:

* NEKAD nepārpucējies! Tu vari darīt visu un kā vien tīk, bet pārpucēšanās pilnībā atklās Tavas kārtis un liks puisim domāt, ka Tu esi izsalkusi pēc attiecībām. Viņš apriori jutīsies priviliģēts un viņa iniciatīvas potence strauji noslīdēs lejup, līdz pat stadijai, kad viņš lūgs Tev viņam atvērt durvis, vai ieliet šampanieti! Pirmajā randiņā Tu taču vēl pati neesi iepazinusi viņu, varbūt viņš Tev nemaz nav vajadzīgs.

* Labāk neej uz pirmo randiņu ar kliņģeriem un ragiem uz galvas, bet gan izvēlies dabisku matu sakārtojumu. Brīvi krītošas lokas vai iztaisnotus matus. Bet, ja esi dabiski čirkaina, ļauj viņam ieraudzīt Tavu krāšņo dabas dāvanu. Svarīgākais, lai mati ir tīri un kopti, bet to sakārtojums nepārspīlēts un nesamocīts.

* Meikapā izvēlies dabiskus toņus, izvairies no dīvainiem un neierastiem koloriem, kuri nav Tavā ikdienas meikapā. Atceries, kādu viņš Tevi ir ieraudzījis jūsu pirmajā tikšanās reizē. Tas Tev palīdzēs noprast, kas puisim ir iepaticies Tavā ārienē.

* Pārāk neatkailinies un neprovocē ar apģērba mazumiņu, ja vien Tu neesi ieinteresēta vienas nakts storijā un nenopietnās attiecībās. Parādi savu gaumi, nevis ķermeni.

Daži vērtīgi padomi, ar kuriem padalīties piekrita sabiedrībā pazīstami puiši:

 

Atbild Miks Ozoliņš (režisors):

_1328fc3826fc6fa61cb1193506a24e87_381

Foto: LETA

Ko Jūs ieteiktu meitenei vilkt mugurā pirmajā randiņā?

Apģērbu, kurā viņa jūtas pārliecināti. Vai tas reizē meitenei ir arī fiziski komfortabli, lai paliek viņas ziņā. Zinu, ka dažkārt šie faktori nesakrīt!

Kas būtu meitenei jāvelk mugurā, lai pirmais randiņš nekļūtu par pēdējo?

Vai- kas NEbūtu? Hmm… iepriekšējā ballītē cigarešu vai pat svešu sviedru sasmacis apģērbs? Vēl, manuprāt, reti kurai sievietei piestāv apģērbā vai zābakos izteikti leoparda vai čūskādas raksti- tie viņas ķermeni vai kājas neizceļ un neakcentē.

Kas Jums izraisītu nepatiku meitenes veidolā (pārpucēšanās, vai gluži otrādi nevīžība apģērbā)?

Nesakoptas rokas. Un, sevišķi- lakas pārpalikumi uz nagiem! Latvijā gan bieži nav nācies ar to sastapties, bet citur gan.

Kāds meiteņu ģērbšanās stils Jums patīk vislabāk? (romantiskais, agresīvais, intelektuālais, lietišķais, baby-doll, u.c.)

Ļoti dažādi! Varbūt mazāk saista, ja apģērbs ir pārsātināts ar rakstiem un ņirb tā, ka meitene tajā "pazūd", un tas neakcentē viņu pašu ( tsauce uz leopardiem un čūskādām). Patīk, ja ģērbjas sievišķīgi, atrod savu stilu, un iznes sevi ar cieņu. Taču, ja runājam par meiteni, kuru iepazīsti un satiec biežāk, tad ir forši redzēt viņu gan skaistās kokteiļkleitās, gan pieguļošos džinsos, kā arī treniņtērpā un "uģos" (Uggs).

Ne visām gan piestāv ikdienā ģērbties seksīgās kleitiņās un augstpapēžu kurpēs. Piemēram, Žanetei Skarule, bet viņai ir lieliska stila izjūta, kas papildina viņas krāsaino un draisko razbainieces personību- man patīk!

Atbild Jānis Stībelis (mūziķis):

_1328f6a0bec9e7963f6854e32ef9feb2_300

Foto: LETA 

Ko Jūs ieteiktu meitenei vilkt mugurā pirmajā randiņā?

Neko īpaši pirmajam randiņam neieteiktu, jo tas var radīt savādāku iespaidu par tevi, drēbēm jābūt piemērotām tai vietai, vai formātam, kur notiks pirmais randiņš (opera, J.Stībeļa koncerts, smalks restorāns, klubiņš, bārs u.t.t.), bet galvenais iztikt bez liekiem eksperimentiem, vilkt tās drēbes, ar kurām tu zini, ka izskaties labi!

 

Kas būtu meitenei jāvelk mugurā, lai pirmais randiņš nekļūtu par pēdējo?

Jo mazāk pārspīlējumu, jo labāk, tāpat jau būs uztraukums, kāpēc liekiem aksesuāriem vēl jātraucē. Bet tomēr, nedrīkst aizmirst, ka neliela "uzpucēšanās" parādīs puisim, ka šis randiņš tev nav vienaldzīgs. Bet galvenais ieteiktu būt pašai dabiskai, kāda tu esi, neiedomājies sevi par kādu citu, ja tev jāvelk mugurā drēbes tikai tāpēc, ka tās ir topā, tu riskē nošaut garām un zaudēt induvidualitāti.

Kas Jums izraisītu nepatiku meitenes veidolā (pārpucēšanās, vai gluži otrādi nevīžība apģērbā)?

 

Meikaps – nr.1  Labāk pelēka pelīte, nekā pārmālējusies, kā tiko no japāņu teātra, bet ja īsti neesi pārliecināta, labāk nedaudz, nekā par daudz!

Ārišķības – nr.2  Visādi stulbi D&G utt uzraksti, pārspīlētas detaļas drēbēs, zelti un rotaslietas, kā žagatai, vairāk nekā 3-4 krāsu salikumi drēbēm, nepārspīlēt ar "prostitūtu" stila krāšņumiem (ķermeņa formu izstādīšanai vispārējai apskatei).

Protams, jāpievērš arī uzmanība matu sakārtojumam, manikīram, apaviem, bižutērijai, ja neesi pārliecināta, labāk kaut ko atturīgāku!

Kāds meiteņu ģērbšanās stils Jums patīk vislabāk?

 

Man šķiet, ka katrai reizei ir piemērojams kaut kas savādāks, bet varbūt, ka gribētos redzēt arī kādu romantisku ievirzi tai visā, kaut gan šad tad smart casual lieliski papildina arī romantiski aksesuāri, vai kāda klasiska žaketīte, premium klases kazino, vai naktsklubā gribētos redzēt kaut ko interesantu, varbūt pat kādu dizaineru tērpu.

Vienvārdsakot, nedaudz romantiska, rotaļīga, bet ar gaumi un savu stilu !

Atbild Andris Bulis (aktieris):

_1328fbe57f533d5e615b22dfe069c0b1_300

Foto: LETA 

1. Es ieteiktu ģērbties, lai būtu ērti un par apģērbu nebūtu jādomā! Jo, ja tas ir 1.randiņš,tad galvā tāpat būs citas domas un gana daudz uztraukuma. Un ja nebūs ērts apģērbs un tas sagādās problēmas, tad tas var izraisīt neparedzamas sekas, jo katru reizi mēs cītīgi domājam, ko tad vilksim mugurā un tādā veidā cenšamies parādīt savu identitāti!

2. Lai 1.randiņš nebūtu pēdējais, ir jāievēro 1.atbilde un nevajag pārāk censties noslēpt to, kāds tu tajā brīdī esi [pumpa, zilums…], jo tas var dubultā atmaksāties!

3. Patīk stils, ko sieviete pārvalda un, kas raksturo viņu, jo tas izceļ pozitīvo personībā.

maija_silova_306_01

Teksts:

Maija Silova, Cosmo.lv modes viesredaktore

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsMazliet apreibusi dzīves!
Nākamais rakstsVeltiijums