1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Paziņoti Latvijas modes spilgtākie notikumi un debijas

 

Par 2009.gada modes dizaineru atzīta Katja Šehurina. Balvu par gada debiju Latvijas modē saņēma jauno dizaineru projekts "Paviljons". Par gada starptautisko panākumu tika atzīta modes tandēma "Mareunrol's" uzvara Jēras modes un fotogrāfiju konkursā.

atmosfera_01_314

Par gada notikumiem Latvijas modē atzīta diskusija par modes attīstību "Ilgtspējīga Latvijas modes attīstība?" 2009. gada maijā un Latvijas dizaina mēnesis u/v Stockmann "Mūsējie" 2009. gada novembrī, informē Latvijas Modes fonds.

Latvijas Modes fonda atzinība par ieguldījumu Latvijas modē 2009.gadā tika izteikta Latvijas modes stabilākajām pārstāvēm – Annai Led, Natālijai Jansonei, Baibai Ripai, par elastīgākajām modes dizainerēm 2009 atzītas Ingrīda Drāzniece un Žanete Auziņa, kā dzīvespriecīgākā modes dizainere sumināta Šeila, bet par pamanāmāko modes dizainu 2009 tika atzīts ministra Eināra Repšes uzvalks (modes nams Frazzo).

cepumu_mode_sheila_01_314

gada_dizainere_katja_sehurina_01_314

Kā 2009. gada modes labvēļi tika sumināti u/v Stockmann (Latvijas dizaina mēnesis "Mūsējie") un t/c Domina (projekts "Paviljons"). Īpašie paldies tika teikti arī modes labvēļiem Latvijas ģenerālkonsulātam Sanktpēterburgā un personīgi ģenerālkonsulei Ivetai Sers, Vīna studijai, galerijai Putti, Lango, Kūkotava, Dizaina Informācijas Centram, KRIIC.

labvelis_domina_damien_01_314  labvelis_stockmann_dace_01_314

Pasākumā sanākušie modes dizaineri un cienītāji zvilnēja uz pašdarinātiem spilveniem un ar šokolādi uz cepumu skicēm radīja šī pavasara modes tendences. Modīgos šokolādes cepumus līdz februāra beigām var aplūkot "Kūkotavā" Tērbatas ielā.

torte_inita_saulite_01_314

Pasākums "Bez nosaukuma" iecerēts kā ikgadēja tradīcija Latvijas modes lauciņā, dodot iespēju mājīgā gaisotnē sanākt kopā visām Latvijas modes dizaineru paaudzēm un viņu atbalstītājiem, pārrunāt iepriekšējā gada sasniegumus un problēmas, kā arī ieskicēt nākotnes mērķus un kopīgi plānot iecerētos darbus, tādējādi veicinot Latvijas modes attīstību un kvalitāti gan lokālā, gan starptautiskā līmenī. Kā pasākuma gaitā uzsvēra paši modes dizaineri – aizsākta lieliska tradīcija, kas arī turpmāk ļaus katram no viņiem justies kā lielākas kopības pārstāvim un kopīgiem spēkiem gan Latvijā, gan ārpus tās spodrināt "Latvian fashion" vārdu.

Uz tikšanos modē!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsJauka diena
Nākamais rakstskaut kā jāvirzās.