3.2 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Madrides modes kaislības

 

Madrides modes nedēļa norisinājās no 18. līdz 23. februārim, un tajā piedalījās 51 dizainers. Spānijā tas ir viens no svarīgākajiem kultūras pasākumiem, kas notiek valstiskā līmenī ar tiešraides translācijām galvenajos ziņu kanālos, tādos kā TeleMadrid. Protams, to veicina spāņu dizaineru augstais profesionalitātes līmenis un sasniegumi. Piemēram, dizainers Antonio Alvarado ģērbj tādas zvaigznes kā Demiju Mūru un Antonio Banderasu, savukārt Nikolass Vaudelets ir strādājis tādos modes namos kā Dior, Jean Paul Gaultier un Luis Vuitton. Bet vecākais modes grands Elio Beranjers, kurš pagājušo sezonu svinēja savu dzimšanas dienu, ģērbj karalisko ģimeni un dažādākās prominences. Jāatzīst, ka mākslinieka skatēs pat vēsākie prāti nevar noturēt asaras – tik aizkustinošs ir viss, ko dara Beranjers. Spāņu modes industrijas grandiem Roberto Verino un Adolfo Domingesam ir butiki slavenajā Serrano ielā, līdzās tādiem pasaulslaveniem zīmoliem kā Prada, Loewe, YSL.

Daudzus gadus modes industrijas olimpu stingri savās rokās turēja Milāna, Ņujorka un Parīze, bet tagad var teikt, ka Madrides modes nedēļa pierāda savu varenību nevis pat aritmētiskā, bet ģeometriskā progresijā. To apmeklē dažādākie viesi, sākot ar senāko aristokrātisko ģimeņu locekļiem un beidzot ar kino zvaigznēm un pasaulslavenām modelēm. Šogad Cibeles Madrid Fashion Week piedzīvoja īstu kulmināciju, jo apmeklētāju vidū bija pasaules titulētākā sieviete – hercogiene Alba (83), kurai ir 199 tituli.

Ieskatīsimies modē, kas iedvesmo augstmaņus, slavenības un radošos prātus – jaunākajā spāņu dizaineru rudens-ziema 2010 kolekcijā!

cibeles_roberto_verino_430

Maija Silova un dizaineris Roberto Verino

Annas Lokingas krāsainā ziema

Pasauli vajag krāsot! Tā vien liekas, ka visas krāsas ir sajauktas centrifūgā vai mikserī, radot krāšņu toņu mozaīkas. Malahīta zilais, smaragda zaļais, purpura, bordo un pasteļtoņi ir apvienojušies vienā ansamblī. Ja atceries, bija reiz tāds nosacīts modes likums, ka vairāk par trim krāsām vienā apģērba komplektā nevajadzētu izmantot. Šodien tas ir pabalējis un devis ceļu krāsu sprādzienam. Esi pirmā, kas pārsteidz savus draugus, paziņas un kolēģus ar ekstra moderno top tendenci padarīt savu veidolu pēc iespējas spilgtāku.

Strādā ofisā? Arī Tev ir risinājums! Par košu brošu uz eleganti atturīga kostīma Tevi nevar atlaist no darba. Toties Tu pati un arī tie, kuri Tevi satiks, novērtēs Tavu izaicinājumu atšķirties. Sāc savu krāšņo gājienu jau pavasarī un neapstājies arī rudens-ziemas sezonā. Starp citu, Anna Lokinga labi pārzina aktuālākos trendus, vai gan citādāk viņa būtu ieguvusi Cosmopolitan balvu kā Gada dizainere 2009?

Tendences. Varavīksnes krāsas Tevi aizvedīs citu emociju pasaulē! Gribas, ko spilgtu un izteiksmīgu, kas piepilda dzīvi un garderobi ar impulsivitāti un dzīves krāsām. Masīvi aksesuāri, neparasti silueti un fantāzijas lidojums. Varu Tev garantēt, kaut arī melnā krāsa ir visu krāsu pavēlniece, tuvākajās sezonās Tu baudīsi košu krāsu triumfu. Aizmirsti, ka spilgta apģērba valkāšanai ir vajadzīgs iedegums! Tavas koptās ādas dabiskais tonis ir seksīgākais, kas vien var būt. Paskaties uz A klases pasaulslavenām aktrisēm un modelēm!

pf10analocking_004_645

pf10analocking_006_645

pf10analocking_027_645

pf10analocking_028_645

Roberto Verino dīvas atklāsmes

Viens no izcilākajiem spāņu modes māksliniekiem Roberto Verino ir radījis sievieti, kura, jau ienākot telpā, piepilda to ar savu skaistumu, smaržu un eleganci. Iedvesmojoties no Parīzes šika, dizainers piedāvā ,,piemērīt" dīvas stilu, tajā pašā laikā neatsakoties no funkcionalitātes. Kā atzina pats Verino, modei ir jāsniedz sievietei prieks un bauda. Tādēļ mums, mīļās meitenes, atliek vien būt drosmīgām un nebaidīties būt pamanāmām. Tas nav grēks – tā ir prioritāte. Izsmalcināti zīdi, demokrātiskais, bet ļoti sievišķīgais tvīds, moderni raupji adījumi, caurspīdīgais šifons, maigais kašmirs, izteiksmīgi aksesuāri un dīvas cienīga pašapziņa (nejaukt ar stulbu vīzdegunību). Modes mākslinieks, kurš pagājušajā sezonā ir viesojies arī Rīgas modes nedēļā un prezentējis savu kolekciju, iesaka dod priekšroku kvalitatīvam apģērbam, kas nav viss vienas sezonas hits, bet spēj kalpot vairākus gadus, veidojot Tavas garderobes bāzi.

Tendences. Ņem palīgā spalvas, gliterus un apnikušu kostīmu pārbur par vakara superstāru. Dīvas nekad neiziet no modes. Tās rada modi. Ļaujies kārdinājumam būt īpašai un iekārojamai. Tev nevajag rampu gaismas un kameras, Tev vienkārši ir jābūt lieliskai sievietei, kura zina, ko grib viņas vīrietis.

fp10robertoverino_002_645

fp10robertoverino_010_645

fp10robertoverino_017_645

fp10robertoverino_024_645

Agatha Ruiz de la Prada: šokēt – tas ir dzīvesveids

Modes mākslinieci var salīdzināt ar ekscentrisko britu dizaineri Vivienu Vestvudu. Agatai nekad nav miera – kaisle, dinamika un avangards plūst pa viņas vēnām ātrāk nekā asinis. Savu pirmo kolekciju publikai māksliniece prezentēja 1981. gadā Madridē un kopš tā laika ir sasniegusi fantastiskas karjeras virsotnes. Viņa ne tikai modelē dažādas tērpu līnijas (tostarp bērnu apģērbu un mājdzīvnieku aksesuārus), bet arī veido dizainu grāmatām, traukiem, mobilajiem telefoniem, interjera priekšmetiem, mēbelēm un daudz kam citam.

Tendences. Meitene – konfekte neatkarīgi no gadalaika. Sulīga, salda un neparedzama. Jo kurš gan zina, kāds ir šai konfektei pildījums. Un šī vēlme izzināt rosina visnotaļ pavasarīgas domas ar vieglu erotisku piesitienu. Jo lielākas aplikācijas, jo ticamāks ir Tava veidola šarms. Modernie pārspīlējumi, kas neļaus Tev aizmirst šo sezonu.

agatharuizdelaprada_015_645_01

agatharuizdelaprada_020_645

agatharuizdelaprada_021_645

agatharuizdelaprada_028_645

Andres Sarda: šahs un mats guļamistabā

Viņš domā, ka zina visu par Tevi… Bet Tev ir daži dūži, kuri Viņam liks paskatīties uz Tevi no jauna. Andress Sarda zina, ko grib vīrietis, jo arī paša erotiskās fantāzijas liek saskatīt sievietes lingerie jeb apakšveļas līnijā to, ko nespēj daži citi entuziasti. Viņš vēlas, lai sieviete kaut uz vienu romantisku nakti kļūtu par Alisi Brīnumzemē. Atliek vien minēt, kurš šo brīnumu uzburs, bet sieviete pilnīgi noteikti varēs justies kā septītajās debesīs, tērpusies īpašā nakts tērpā, kas spēs uzjundīt agrāko kvēli pat ilglaicīgiem pāriem. Protams, daži vīrieši ir pilnīgi vienaldzīgi šādiem guļamistabas uznācieniem, bet varbūt ir laiks šos nezinīšus laist neapmaksātā atvaļinājumā?

Tendences. Pārsteidz mīļoto ar sev neraksturīgu apakšveļu. Izvēlies īpašu vakaru un sagatavojies tā, kā slavenības gatavojas sarkanā paklāja pasākumam. Izdomā veidolu, kas ir dabisks, bez vulgārismiem, bet sasodīti kārdinošs. Neaizmirsti, ka zeķes un zeķturi vīriešu aptaujās ieņem 1. vietu kā seksuālākais apakšveļas atribūts.

pf10andressarda_003_645

pf10andressarda_006_645

pf10andressarda_007_645

pf10andressarda_026_645

Antonio Alvarado: vīrietis sievietē!

Maskulīnā jeb vīriešu mode sievietes garderobē spēj veikt brīnumus. Jau zināms, ka vīrieša apziņā nekas nespēj būt tik juteklisks kā žests, ka uzvelkam viņa kreklu vai iesmaržināmies ar viņa aromātu. Gluži pretēji ir mums, meitenēm, ja puisis izdarītu ko tamlīdzīgu, viņš tiktu atlaists bez iespējas revanšēties. Toties vīriešiem tīk, ja mēs reizi pa reizei uzvelkam viņa drānas, sevišķi, ja tas ir intīmā atmosfērā. Savukārt modes mākslinieks Antonio Alvarado uzskata, ka pats modernākais un stilīgākais cilvēks ir kails cilvēks. Un kā gan varam nenoticēt modes metram, kurš ģērbj tādas slavenības kā Demiju Mūru un Antonio Banderasu?

Tendences. Androgēnais stils jeb tā saucamais vīrišķais stils, ko Tu papildini ar pāris koķetām niansēm. Šo pozīciju ir iecienījuši arī tādi starptautiski atzīti modes giganti kā Dries Van Noten un Yohji Yamamoto. Kad Tu esi piekususi no glamūra – ķeries pie provocējošās unisex modes spēles.

pf10antonioalvarado_003_645

pf10antonioalvarado_004_645

pf10antonioalvarado_005_645

pf10antonioalvarado_012_645

Teksts un foto: Maija Silova

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstssonakt viena.
Nākamais rakstsŠī vakara doma…