12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Vēl nebijis notikums modē, mākslā un mūzikā

 

Alternatīvās modes un mākslas nedēļas dibinātājs un organizators Damien Carlier uzsver: "[MOMENT]week laikā Enkura nams tiks pilnībā okupēts – četru dienu laikā dažādās telpās notiks pasaulē atzītu, kā arī jauno modes dizaineru kolekciju skates, būs iespējams aplūkot dažādas instalācijas, baudīt mūziķu sniegumu un radošās performances, ieskatīties vairāku gadu desmitu senā pagātnē – modes retrospekcijās, kā arī piedalīties praktiskās nodarbībās un diskusijās par modes, mākslas un mūzikas tēmām."

Alternatīvās modes un mākslas nedēļas idejas pamatā ir vēlme rast iespēju ikvienam interesentam parādīt un iepazīties ar modes, mākslas un mūzikas neparasto un reizēm pat nepieradināto dabu, mākslinieku ikdienai neierasto un netradicionālo skatījumu uz lietām ar dažādu radošu performanču palīdzību.

"Būtībā tas ir tas, par ko ir [MOMENT], – parādīt jaunos māksliniekus un viņu mākslas darbus, kas, manuprāt, ir ļoti svarīgi. Uzskatu, ka tā ir jauna enerģija, kas var palīdzēt klasiskai modes nedēļai, lai sevi atjaunotu un padarītu pievilcīgāku," – tā par Alternatīvo modes un mākslas nedēļu saka Diane Pernet, starptautiski pazīstamā modes žurnāliste un modes filmu festivāla ASVOFF („A Shaded View On Fashion Film") autore.

1q9t5664_430

Alternatīvās modes un mākslas nedēļā 07-10042010[MOMENT]week piedalīsies gan jau zināmi un plaši atpazīstami, gan jauni mākslinieki no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Beļģijas, Kanādas, Vācijas, Itālijas un citurienes. Iespēju aplūkot neparastu ekspozīciju, kas vēsta par laikmetīgo valodu un pārlaicīgām lietām, piedāvās jau labi zināmā modes dizainere Keta Gūtmane un māksliniece Flēra, bet savu neatkārtojamo novitāti un unikālo talantu prezentēs [MOMENT]week jaunākā dalībniece – igauņu modes māksliniece Johana Nurm. Aksesuāru mākslinieks Sergei Grinko, kurš vienmēr pārsteidz ar radīto darbu ekskluzivitāti, Alternatīvās modes un mākslas nedēļas ietvaros prezentēs savu pirmo apģērbu kolekciju, savukārt itāļu modes mākslinieks Filippo Fanini kā vienmēr ir pārsteigumu pilns un šoreiz piedāvās sieviešu apģērbu kolekciju "Bēgošais skaistums".

[MOMENT]week ietvaros būs redzams Latvijas fotogrāfu Anša Starka un  Oskara Ludviga skatījums uz modi, mākslu un mūziku caur objektīva lodziņu – fotogrāfijās, kā arī kanādiešu modes mākslinieces Jocelyn Teng un beļģu mākslinieka un ilustratora Jarno Kettunen mākslas instalācijas. Alternatīvās modes un mākslas nedēļā piedalīsies arī itāļu izcelsmes Beļģijā dzīvojošais modes mākslinieks Andrea Cammarosano, igauņu modes mākslinieces Marit Ilison un Kristel Kuslapuu, vācu modes māksliniece Elena Meyer-Ginsberg, dāņu ekstravagantais multimākslieks Ulrik Martin Larsen, ekspresīvā igauņu grupa "MIMICRY", kā arī mūsu pašu latviešu un lietuviešu talantīgie modes dizaineri, tostarp Lietuvas stila un modes festivāla "Mados Infekcija" jaunatklājumi un Latvijas modes dizaina veikala "Paviljons" mākslinieku radošais talants.

Alternatīvās modes un mākslas nedēļā 07-10042010[MOMENT]week noslēgumā skatītājiem būs iespēja ļauties ne tikai mākslinieku Sergei Grinko un Filippo Fanini radošajām performancēm, bet arī vācu modes dizainera Von Bardonitz neparastajam skatījumam uz lietām caur ģeometrisku elementu prizmu, kanādietes Heidi Ackerman inovatīvajiem risinājumiem kolekcijā "construct(this)", francūzietes Diana Fournier radošajai izpausmei un enerģiskā mākslinieka Dj Mowka fenomenālajai mūzikai.

Baiba Ripa, modes māksliniece, [MOMENT]workshop kuratore, pauž gandarījumu: "Līdztekus jau minētajām aktivitātēm visu četru dienu garumā Latvijas Mākslas Akadēmijā un Enkura namā notiks arī dažādi semināri un lekcijas, kas galvenokārt veltītas modei un mākslai. Tiks stāstīts, rādīts un diskutēts par tādām tēmām kā, piemēram, modes ilustrācija, ilgstpējība kā biznesa ideja, Latvijas mode deviņdesmitajos gados."

cl_120x176_558_01

Klikšķini šeit,

piedalies konkursā un laimē ielūgumu uz [MOMENT]week!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.