2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Apmeklē modes mākslinieces personālizstādi!

 

modes_makslinieces_pasportrets_645_03

Modes mākslinieces Ingas Tauriņas pašportrets. Foto: Līva Lielmane.

Izstāde veidota kā vizuālās mākslas izstāde, kas atspoguļo tērpa tapšanas procesu no idejas, skices līdz gatavam tērpam un tērpam kā modes ego. Izstādes ekspozīcijā iekļautas tērpu skices, zīmējumi, fotogrāfijas un gatavo tērpu apģērbu ansambļi no 4 autorkolekcijām – no pirmās kolekcijas "Ābeļziedi. Ziedi, dzelzs!", vīriešu apģērbu kolekcijas "Asfalts", kolekcija "Iron Line", ar kuru modes māksliniece Inga Tauriņa ieguva prestižo 1. vietu Avangard modes kategorijā "Habitus Baltija 2010" Grand prix, un tērpi no jaunākās kolekcijas "Telegramma ornitologam".

Ingas Tauriņas pret-a-porter autorkolekcija "Telegramma ornitologam" radīta par sevi pārliecinātai sievietei, kas drīkst un vēlas atļauties būt romantiska. Kurai nav jāuzliek sev vēlamā spēcīgās būtnes iespaida virskārta, jo viņa jau tāda ir – erudīta, intelektuāli spēcīga, veiksmīga karjerā, ar strukturētu, stabilu vērtību sistēmu, sirdsgudra, eleganta un sievišķīga. Kura lepojas būt sieviete. Kura pazīst virsotņu uzvaras garšu, bet ilgstoši nekad neapstājas pie iegūtajām. Būtne, kas vienlīdz ar baudu novērtē biznesa dzelžaino tvērienu un mežmalas saulē sasilušu meža zemeņu garšu. Un sieviete, kurai lidot nozīmē pa īstam dzīvot. Sieviete, kurai piemīt intuīcijas spēks un, kura vienmēr uzliks "drošības jostu", kad vajadzēs, lai pasargātu spārnus. Sieviete, kura atkāpsies tik tālu, lai uzvarētu.

fotonokolekcijas25e22580259etelegrammaornitologam25e22580259dfotokaspa252509rsgarda_647

 Foto no kolekcijas "Telegramma ornitologam". Foto: Kaspars Garda.

Izstādē redzēsi arī kolekciju "Iron Line", no angļu valodas – dzelzs līnija. Nosaukums atspoguļo kolekcijas iedvesmas motīvus – sliedes, ceļu un dzelzceļa ritmus, kas dekoratīvi un idejiski tiek risināti arī tērpu dizainā. Iedvesmas avots – sliedes – simboliski attēlo stabilu, noteiktu virzītājlīniju uz izvēlēto mērķi. Kolekcija "Asfalts" radīta par sevi pārliecinātam, dabīgas elegances apveltītam vīrietim. Tērpos izmantojot samtu, kas papildināts ar ādas un metāla elementiem, ir radīts progresīva un radoša vīrieša tēls. Savukārt kolekcijā "Ābeļziedi. Ziedi, dzelzs!" māksliniece pievēršas sievietes harmonijai un fundamentālām vērtībām, izmantojot pakavu kā laimes simbolu katrā kolekcijas tērpā.

Izstādes atklāšanā apmeklētāji tiks iepazīstināti ne tikai ar šo četru autorkolekciju tapšanas stūrakmeņiem, bet būs arī piedāvāts ieskats tērpu dzīvei uz mēles, prezentējot improvizētu modes skati. Cosmo.lv ir skaidrs, ka šo izstādi nedrīkst palaist garām, tāpēc ņem rokā plānotāju un pieraksti, ka 22. oktobrī tev jādodas uz "Galeriju Laipa" Valmierā!

fotonokolekcijas25e22580259etelegrammaornitologam25e22580259dfotokaspa252509rsgarda_1_647_02

 Foto no kolekcijas "Telegramma ornitologam". Foto: Kaspars Garda.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsNauda
Nākamais rakstsDzivoshana kopa.