6.1 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Maija Silova: Te amo, Madrid!* (II daļa)

 

Viss smaržo pēc tīrības (Alma Aguilar)

Mīļš naivisms un tik populārais vai vairākas sezonās pēc kārtas – mazpilsētu provinciālisms, kas parādās teju katra sevi cienoša modes mākslinieka kolekcijās. Šis nav stāsts par liktenīgo sievieti – siržu lauzēju, kura viegliem soļiem iet pāri atraidīto vīriešu uzmanības apliecinājumiem. Tas ir pavisam cits stāsts – par meiteni, kura apbur ar savu dabiskumu, gaisīgumu un vienkāršību. Viņas šarms atveras kā skaistākā zieda pumpurs, kurš savu patieso daili parāda klusi un mierīgi. Viņa nav šalcošs, visvarens okeāns, viņa ir kalnu ieleju upīte, kura sniedz veldzējumu izslāpušajiem – pēc maiguma, sirsnības un dvēseles skaidrības.

Kolekcijas atslēgas vārdi: Tā saucamā "rīta pirmā rasa", jeb svaiguma propoganda. Tā ir vēl viena no interesantākajām tendencēm modes pasaules olimpā. Viss smaržo pēc "tīrības" –  brīvi, izlaisti mati, kosmētikas minimums, pasteļtoņi un ķermenim tīkami audumi, kas veido harmonisku sievietes tēlu, kuras spēks ir viņas vājumā.

ps10almaaguilar_004_645

ps10almaaguilar_005_645

ps10almaaguilar_014_645

ps10almaaguilar_028_645

Drosme un kaisle – sievietes labākais apģērbs (Roberto Verino)

Dizaineris Roberto Verino ir viens no bagātākajiem dažādu modes apbalvojumu īpašniekiem Spānijā. Verino meistarīgi apvieno ekstravaganci ar klasiku un liek tai iemirdzēties jaunā gaismā. Galvenais nākamās sezonas trends ir izvēlēties apģērbu, kurš būtu tikpat piemērots dienai kā vakara uznācienam, pamainot tikai aksesuārus un izvēloties izteiksmīgu žaketi vai kardigānu. Īpašu uzmanību derētu pievērst dažādu kostīmu aktualitātei – gan tvīda, gan šifona bikškostīmiem. Kostīms – tā ir lieliska platforma jebkura stila izveidei, jo, atkarībā no detaļām un smalkajām niansēm, tu vari savu veidolu padarīt roķīgu, glamūrīgu, sportisku, meitenīgu vai dīvas cienīgu.

Kā intervijā atzina pats Verino, viņu sajūsmina sievietes iekarotājas – mazliet mežonīgas, pārliecinātas par sevi, ekspresīvas, spēcīgas personības, kuras spēj savaldzināt jebkuru vīrieti, kuru vien vēlas un nebaidās to izrādīt. Jau vairākus gadus arī Rīgā ir atvērts Roberto Verino veikals, un ar laiku arī citi spāņu modes metri sola lielāku ekspansiju Baltijas valstīs. Ko lai saka – mēs būtu tikai ieguvējas!

Kolekcijas atslēgas vārdi: Elegance, kas meklē savas provokatīvās izpausmes. Zeķturi, apjomīgas tafta bantes, smalkas bārkstis un pērlītes, caurspīdīgi, pavedinoši audumi – tas viss veido bohēmisku šiku, kur ikkatrā sīkumā ir saskatāms liktenīgās sievietes veidols. Atklāt sevī mežonīgo pusi un ļauties jaukiem kārdinājumiem. Drosme un kaisle ir sievietes labākais apģērbs.

ps10robertoverino_007_645

ps10robertoverino_013_645

ps10robertoverino_016_645

ps10robertoverino_028_645_01 

Hipiju fenomens atkal modē (Francis Montesinos)

Lai mūžam dzīvo hipiji, mūzika, māksla un brīvība! Tāds ir nākamās pavasara-vasaras 2011 sezonas vadmotīvs modes mākslinieka Francisa Montesino redzējumā. Kurš teica, ka gari svārki un tamborētas kleitas ir domātas valkāšanai tikai vakarā? Absolūti nepamatoti aizspriedumi, jo tikai īsta estētikas cienītāja spēj novērtēt, cik patiesībā oriģināli un ļoti ērti spēj būt gari tērpi pat dodoties uz darbu. Uzvelc atturīgu žaketi virs garas, plandošas kleitas un Tavs stils pārvērtīsies līdz nepazīšanai – tas kļūs universāls un piemērots jebkurai dzīves situācijai.

Kolekcijas atslēgas vārdi: Tamborējumi un vēlreiz tamborējumi, dažādās interpretācijās un izstrādājumos, ar aplikācijām un perforācijām, veidojot etniskus ziedu ornamentus! Vidusjūras piekrastes iedvesmotā avangarda estētika, ballītes, kur tiekas saules apmīļotie, "zeltaini" iedegušie cilvēki, kuri bauda vasaras līksmību un maģisko dabu, sargājot savus skaistos matus zem ekstra lielām platmalēm ar mākslīgo ziedu dekorācijām.

ps10francismontesinos_008_645

ps10francismontesinos_012_645_01

ps10francismontesinos_017_645

ps10francismontesinos_026_645

Es būšu tavs Lielais Ērglis – tu mana Mazā Spalva! (Victorio&Luccino)

Dizaineru duets Viktorio&Lučino ļauj mums nodoties indiāņu spēlei, nežēlojot krāšņas bārkstis, ādas izstrādājumus, jostas un modernas saites, kas izmantojamas gan kā apsēji uz galvas, gan kā parero tipa gurnu "lakati". Terakotas un šokolādes krāsas mijas ar māla un smilškrāsas toņu bagātīgo klāstu.

Kolekcijas atslēgas vārdi: Nedaudz mežonīguma asinīs, nedaudz dekoratīvu spalvu matos un eksotisku printu uz koķetas kleitiņas ļaus tev sajusties kā indiāņu princesei, kas pakļauj ar savu nepieradināto un nesavaldīgo raksturu. Lai tavs izredzētais pamēģina tevi iegrožot. Diez vai sanāks… Bet mēģināts nav zaudēts!

ps10victoriolucchino_011_645

ps10victoriolucchino_013_645

ps10victoriolucchino_022_645

ps10victoriolucchino_029_645

* – (Madride, es Tevi mīlu!)

Teksts: Maija Silova

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsPilates un bodyART nodarbības Rīgā
Nākamais rakststāda ir dzīve..