8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Tuvojas RIGA FASHION WEEK

 

RIGA FASHION WEEK laikā, kas notiks no 30. oktobra līdz 3. novembrim, tiks prezentētas labāko Latvijas modes mākslinieku – Anna Led, Natalija Jansone, Katya Kaya Shehurina, QooQoo, Narciss, One Wolf (by Agnese Narnicka), SockBox, David`s, Gints Bude, MAREUNROL`S, BeCarousell (by Dace Krievina-Bahmane), kā arī tādu ārzemju dizaineru un zīmolu kā Pohjanheimo (Igaunija), Suitsupply (Holande), Maxim Rapoport (Krievija) un Victoria Gres (Ukraina) 2013. gada pavasara/vasaras tērpu kolekcijas.

Bez tradicionālajām modes skatēm, Rīgas modes nedēļas laikā notiks vairāki izklaidējoši un izglītojoši pasākumi speciālistiem un citiem interesentiem, daži no kuriem būs pieejami arī plašai publikai.

17. Rīgas modes nedēļas atklāšanas pasākums notiks tirdzniecības centrā „Sky & More”, kur divi Latvijas dizaineri – Jānis Šnē un Ingrīda Zābere, kā arī jau zināma vietējai publikai dizainere no Igaunijas Triinu Pungits prezentēs savus jaunākus radījumus. Vakara atmosfēru radīs gaismas projekcijas no CBETOMUSIC, bet par muzikālo noformējumu rūpēsies projekta Beat Retro Scratch dalībnieki.

31. oktobrī galvenajā RIGA FASHION WEEK skašu norises vietā – izstāžu zālē „Rīgas Mākslas telpa” – notiks leģendāra 20. gadsimta otrās puses Vācijas fotogrāfa Franca Kristiana Gundlaha modes fotogrāfiju izstādes atklāšana. F. K. Gundlahs ir kulta personība modes un fotogrāfijas pasaulē, kurš pirmais sapratis, ka mūsdienu mode ir sava laika simbols un ļoti spilgti to ilustrē. Visas savas dzīves gaitā Gundlahs ne tikai fotografēja pats, bet arī krāja vadošo autoru darbus, un viņa kolekcija šodien kalpo kā viens no svarīgākajiem un autoritatīvajiem avotiem fotogrāfijas vēstures pētīšanai. Izstāde būs pieejama RFW apmeklētājiem no 31. oktobra līdz 3. novembrim.

Modes dizaineres Indras Salcēvičas radītais vīriešu apģērbu zīmols SALT 1. novembrī nosvinēs savu 5 gadu jubileju jautrajā ballītē “Winter Garden” restorānā „Kitchen”, kas atrodas radošajā kvartālā Spīķeri Maskavas ielā 12к-1. Apmeklētājus gaida pārsteigums–performance un mūzika no DJ Dubra un saksofonista Jāņa Daneviča. Piektdiena, 2. novembris, sāksies ar pre-party jaunajā modīgajā izklaides vietā Bar.Ber room Mazā Smilšu ielā 13, Vecrīgā. Bar.Ber room ir interesanta vieta ar nebijušu mūsu pilsētā koncepciju: dienas laikā salons-frizētava, vakarā – neliels bārs ar jautru atmosfēru. Glamūrīgs un tai pašā laikā demokrātisks, bet vienmēr jautrs, šis bārs strādā tikai nepilnu mēnesi, bet uz šodienu jau ir viens no modīgākajiem Rīgā. Piektdiena turpināsies ar COSMOPOLITAN Party kinoteātrī Splendid Palace (Elizabetes 61), kur notiks Karen Millen zīmola modes skate, kuru papildinās Kailijas Minogas koncertieraksts no Lattelecom iConcert kolekcijas.

Plašākai publikai pieejamus pasākumus piedāvās nakts klubs “Coyote Fly” (Tērbatas 2), kurā piektdien, 2. novembrī, notiks ballīte ar zīmolu Suitsupply un List modes skatēm, un apmeklētājus izklaidēs DJ Daniell Mariash un populāra Rīgas grupa NBC, bet sestdien, 3. novembrī, – tradicionālā RFW Models & Fans Party ar pazīstamu DJ Fomin no Maskavas un RFW pieprasītāko modeļu apbalvošanu. Tiekamies Rīgas modes nedēļā! Seko programmai www.rfw.lv.  

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.