9.3 C
Rīga
sestdien, 4 maijs, 2024

RIGA FASHION WEEK dalībnieki

 

No šodienas līdz 6. aprīlim savas 2013./2014. gada rudens/ziemas sezonas kolekcijas RIGA FASHION WEEK prezentēs Latvijas vadošie dizaineri un zīmoli.  Natālija Jansone, Žanete Auziņa, Anna LED, Aleksandrs Pavlovs, Katya Katya Shehurina un NARCISS, kā arī Modes nedēļas debitanti – Alexandra Westfal, Irina Skladnova un Nóló. RFW skašu programma tiks papildināta ar ārzemju modes mākslinieku kolekciju prezentācijām – Lietuvas dizaineres Ievas Daugirdaites, Igaunijas modes zīmola „Pohjanheimo”, Baltkrievijas zīmola „lena tsokalenko” un zīmola „COMEFORBREAKFAST” no Itālijas skatēm.

Anna LED. Publicitātes foto.

ALEXANDER PAVLOV (Latvija)

Aleksandrs Pavlovs piedalās Rīgas modes nedēļā pēc triju sezonu pārtraukuma ar jaunu 2013./2014. rudens/ziemas kolekciju. Aleksandra Pavlova jaunās kolekcijas akcents – audumu pīnes un gofrētas smalkas kleitas. Karaliski zilā, klasiskā bēšā un dabiskā pistāciju zaļā krāsa ir dizainera izvēle nākamajai sezonai. „ALEXANDER PAVLOV” zīmola tērpus iespējams nopirkt salonveikalā Lāčplēša ielā 16, Rīgā.

 

Alexandra Westfal (Latvija)

Aleksandra Vestfala ir Eiropas Dizaina skolas Milānā absolvente. Uz viņas debijas kolekciju AW2013/14 radīšanu viņu iedvesmoja „Brizak” Modes nama izcilais darbs Krievijas Imperiālajam galmam agrīnajos 1900. gados. Uzsvars kolekcijā tiek likts uz sievišķīgumu, elegantu minimālismu un grāciju, bet tādi elementi kā izšuvumi, adījumi un speciāli ar lāzeru griezti ornamenti izceļ katra izskata unikalitāti. Izsmalcināts, mīksts, gan ikdienas, gan svētku apģērbs ir veltīts sievietēm, kas vēlas izpaust savu individualitāti, kurām piemīt izsmalcinātā gaume un aristokrātiskums.

 

COMEFORBREAKFAST (Itālija)

šajā pavasarī RIGA FASHION WEEK starptautiskais mediju partneris www.Design42Day.com ar godu piedāvā Latvijas modes cienītājiem modes zīmolu „COMEFORBREAKFAST”, kuram piemīt autentiskais Itālijas stils. Antonio Romano, kreatīvais direktors, un Frančesko Alaņja (Francesco Alagna), komercdirektors, nodibināja zīmolu 2009. gadā un, pateicoties viņu skaidrai vīzijai par zīmola „ready-to-wear” stilu, ātri iekaroja modes publikas cieņu un mīlestību. Meklējot iedvesmu 2013./2014. gada rudens/ziemas kolekcijas radīšanai, dizaineru duets devās no Milānas uz Hārlemu Ņujorkā. Kolekcijas iedvesmas avots – Afro-Amerikāņu kultūra, tās mūzika, māksla un tradīcijas. Tā ir kā pastaiga pa Harlemu Ņujorkā. Kolekcijā ir daudz „unisex” siluetu: vilnas parkas un jakas-bomberi ar tikļveida kabatām, maisveida bikses, bermudu šorti, poplīna krekli, žakarda svīteri. Tēla sievišķīgums tiek panākts ar daudzslānību, piemēram, kombinējot garo zīda kleitu ar trenču un keipu.

 

Ieva Daugirdaite (Lietuva)

Jaunā Lietuvas modes dizainere Ieva Daugirdaite ir Viļņas Dizaina koledžas absolvente. Viņas 2013./2014. gada rudens/ziemas kolekcija sastāv no trenčiem, kleitām, svārkiem un žaketēm. Ievas Daugirdaite savās kolekcijās daudz izmanto kažokādu un ādu.

 

Katya Katya Shehurina (Latvija)

Zīmola „Katya Katya Shehurina” 2013./2014. gada rudens/ziemas kolekcijas pamatā ir rietumu un austrumu motīvu apvienojums. Dizainere apvienojusi tajā piezemētās Viktorijas laikmeta manieres un nemirstīgā japāņu kimono elementus. Sievišķīgās mežģīnes maigi turpina ķermeņa līnijas, kamēr apakškleita, izgatavotā no mūsdienīgās mikro-šķiedras, ļauj izjust kustību brīvību un mainīt apģērba krāsu pēc noskaņojuma. Ar kristāliem izrotātās noņemamās zīda apmales ļauj bez piepūlēm pārveidot savu ikdienas kleitu par apburošu vakara tērpu. Abstraktas apdrukas apbur un vilina, tās gribās vērot un vērot, – ikviens tajās atradīs kaut ko sev tuvu.

 

Kristina Valanciute (Lietuva)

Dizainere kostīma dizainā ir integrējusi alternatīvos materiālus un savā rudens/ziemas 2013/2014 kolekcijā apvienojusi „prêt-à-porter” un „haute couture” elementus. Kolekcijas elementi: galvas segas (plastikāta stīpiņas matiem, ķiveres), bikses vai maksi svārki-transformeri, spīdīgas kurpes ar ādas siksniņām. Dizainere vēlējās akcentēt mūsdienu cilvēku pārmērīgo pieķeršanos jaunām tehnoloģijām.

 

lena tsokalenko (Baltkrievija)

Dizainere Aļona Cokalenko ir Minskas Moderno zināšanu institūta absolvente. 2003. gadā viņa atvēra savu studiju Baltkrievijas galvaspilsētas sirdī, kopš 2002. gada pastāvīgi piedalās Maskavas modes nedēļā. 2010. gadā dizainere piedalījās “International Fashion Trade Show” Diseldorfā (Vācija). Zīmola „lena tsokalenko” kolekcijām ir raksturīgs atturīgums, lakoniskums un vieglā ironija. Savos darbos dizainere izmanto daudz roku darba.

 

NARCISS (Latvija)

Rudens/Ziemas 2013/2014 kolekcijā ir apvienoti drāmas un pasakas elementi. Tā ir fantāzija par skaistumu. Kāds tas ir – trausls, gaistošs vai tomēr nepilnīgs un bīstami tumšs? NARCISS kolekcijā raupja vilna ir kombinēta ar smalku zīdu, gaisīgi un caurspīdīgi audumi saskaņojas ar blīviem un smagnējiem. Kolekcijas siluetos un formās jaušama vēstures dvesma – apgarots skaistums, grācija, dievišķums, apjomīga svārku daļa un akcentēts viduklis, izteiksmīgas detaļas un daudzveidīgas faktūras.

 

Natālija Jansone (Latvija)

Natālija Jansone ir viena no vadošajiem dizaineriem Latvijā. 2013/2014. gada rudens/ziemas kolekcija “Orchestra” ir izgatavota no 100% vilnas un trikotāžas, kuras sastāvā ir kašmirs, zīds un vilna. Mēteļiem un žaketēm ir izmantota īpaši apstrādāta vilnas trikotāža (boiler wool), kura nodrošina komforta sajūtu katru dienu. Apģērbs ir viegli kombinējams, tas ir ideāli piemērots jebkura vecuma sievietei un jebkuram ķermeņa tipam. “Natalija Jansone” zīmola apģērbus var nopirkt ne tikai Latvijā, bet arī Japānā, Korejā, Krievijā, Ukrainā, Francijā un Itālijā.

 

Nóló (Latvija)

2013./2014. gada rudens/ziemas kolekcija “Candlelight” ir radīta, iedvesmojoties no karalienes Viktorijas laika modes. Kolekcijas diapazons ir plašs – no apģērba brīvā laika pavadīšanai līdz vakartērpiem. Elegance un greznība – tie ir vārdi, kas raksturo kolekcijā izmantotos materiālus – tafts, žakards, zīds, samts, mežģīnes, kažokādas un Swarovski kristāli. Kolekcijas krāsas – tumšs smaragds, piesātināti zils, bordo, šokolādes brūns, melns, dūmakaini pelēks un smalki krēmkrāsas akcenti.

 

Pohjanheimo (Igaunija)

Ülle Suurhans-Pohjanheimo iz labi pazīstama dizainere Skandināvijas un Baltijas valstu modes cienītājiem, kura savu Modes namu atvēra 1991. gadā Tallinā. 2013./2014.g. rudens/ziemas kolekcijas tērpi ir veltīti luksusa stilam ikdienas dzīvē. Izmantotie audumi: zīds, šifons, kašmirs, merinosa vilna, vilnas trikotāža. „Pohjanheimo” zīmols ir skandināvu minimālisms ar akcentu uz detaļām.

 

Skladnova (Latvija)

2013./2014. gada rudens/ziemas kolekcija ir izpildīta melnajā, zaļajā, purpura un sarkanajā krāsās no vieglajiem audumiem, dabīgās ādas un kažokādas. Kolekcijai ir raksturīgi grezni izšuvumi. šīs kolekcijas iedvesmas avots ir Tamāra de Lempicka – pazīstamā Polijas Art Deco portretu gleznotāja no buržuāzijas un aristokrātu apvidus. Visiem kolekcijas izstrādājumiem piemīt skaidras līnijas. „Skladnova” zīmola sieviete izvēlās zīda kleitas ar baikeru ādas jakām un vestēm.

 

Žanete Auziņa (Latvija)

Žanetes Auziņas mākslinieciskā prasme paredzēta pragmatiskai, tajā pašā laikā romantiskai sievietei, kas atradusi savu individuālo stilu, kas, būdama racionāla un spēcīga personība, lieliski orientējas mākslas, mūzikas, kultūras un sociālajā jomā. Zīmola “Žanete Auziņa” radītais sievietes tēls pauž intensitāti daudzveidīgā emociju gammā. Make-up modes skatei no SHISEIDO.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.