6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Jurmala resort collections 2013

 

No 6. līdz 31.jūlijam Jūrmala pārvērtīsies par modes centru, kas savu darbību uzsāks ar neparastām vietējo dizaineru un viesdizaineru kolekciju skatēm. Pasākuma organizatori, kompānija Latexpo, nolēmuši nedaudz mainīt ierastās tradīcijas un “kalendārā defilē sēriju” pārvērtīs par grandiozāku, neparastu pasākumu, ko sauks par Jurmala resort collections, kas norisināsies Hotel Jūrmala SPA.

Lai, šajā tik mainīgajā modes pasaulē, saglabātu modes kolekciju aktualitāti un “svaigumu”, dizaineri piedalās ne tikai klasiskajās modes skatēs, bet izmanto arī pavisam citas iespējas, piemēram, resort collections (kūrorta kolekcijas).

Par kūrortkolekciju jaunatklājējiem, vēl pagājušā gadsimta 20-tajos gados, kļuva Koko Šanele, Žans Patu, Elza Skiaparelli. Otrais kūrorta kolekciju uzplaukuma laiks sākās 90-tajos, kad parādījās jet set (bagātie ceļotāji). Jaunas dāmas un kungi, kas izklaidējoties daudz ceļoja un attiecīgajam ceļojumam piemeklēja arī speciālu garderobi. Tieši pateicoties šādiem ceļotājiem dizaineri atkal sāka veidot kūrorta kolekcijas (resort collection).

Šodien resort collections atrodas popularitātes augstumos un arvien paplašinās to dizaineru skaits, kas rada savas atpūtas apģērbu variācijas. Gandrīz visi pasaules brendi šogad piedāvā arī savas oriģinālās kūrorta kolekcijas. Maiami, Ibiza, Saint-Tropeza…kļūst par modernajām modes skates norises vietām. Nu pienākusi arī Jūrmalas kārta.

Jurmala resort collections – tā ir dažādu plānveida pasākumu sērija, kuru galvenais uzdevums, attīstīt industriju, kuras mērķis popularizēt resort collections kūrortpilsētās.

 

6.jūlijā Jurmala resort collections 2013 atklāšana sāksies ar Latvijas dizaineru un moderno koncept-veikalu galā modes skati, Jomas ielas svētku dienā. Otra galā skate norisināsies 20.jūlijā, laikā, kad paredzēti divi spilgtākie starptautiskie festivāli Jūrmalā. Skates viesus gaida divi podiumi, kas organizēti tā, lai defilē varētu redzēt pēc iespējas lielāks viesu skaits. To vidū būs gan vadošo Latvijas mediju pārstāvji, gan svarīgas modes un skaistuma industrijas personas, gan visi citi Jūrmalas viesi. Pirmais podiums atradīsies viesnīcas Jūrmala SPA terasē, kur paredzētas 120 vietas vip viesiem. Otrs podiums izies uz centrālo Jomas ielu. Latvijas mode burtiski izies pilsētas ielās un kļūs daudz pieejamāka.

6.jūlija programma:

12.40 Show-room skate – Jurmala Resort Collections (25 min)

13.40 Show-room skate – Jurmala Resort Collections (25 min)

14.40 Show-room skate – Jurmala Resort Collections (25 min)

Vakara skates:

18.00 Show-room skate – Jurmala Resort Collections (25 min)

18.30 Latvijas dizaineru kolekciju skate – Jurmala Resort Collections (25 min)

Piedalīsies: Anna LED, Alexander Pavlov, Lilli Jahilo, SALT, Viginty Couture, Inga Tauriņa, Anete Krišjānova, Paviljons (QooQoo; One Wolf; Im your shirt, Elina Dobele – ZOFA), IOVA, Korona Original Brand Shop.

Uzreiz pēc skates visas kolekcijas tiks piedāvātas tirdzniecībā – show room, kur zem viena jumta būs apkopoti Latvijas konceptuālie veikali un dizaineru kolekcijas, lai pircēji varētu iegādāties sev tīkamākos dizaineru darbus, apģērbus, pulksteņus, brilles, juvelierizstrādājumus, kosmētiku un mākslas darbus. Show-room darbosies ikdienu no 6. līdz 31.jūlija. To papildinās skates, vieglas uzkodas, tikšanās ar partneriem un dizaineriem, bet galvenais – tas viss komfortablā un patīkamā atmosfērā.

Jurmala Resort Collections 2013 iespējas
Ja agrāk resort collections uzskatīja par mazāk modernām kolekcijām, tad tagad visi vadošie modes dizaineri tās ļoti augstu vērtē un piedalās. Kūrorta kolekcijas – tā ir iespēja pret-a-porte iziet uz ielām. Ja tekošās dizaineru kolekcijas mēdz būt kreatīvas…vairāk piemērotas podiumam nevis reālajai dzīvei, tad resort collections – ir ievērojami praktiskākas, tāpēc arī komerciāli veiksmīgas.

Jurmala resort collections ir nestandarta risinājums. Pasākuma mērķis piedāvāt pircējiem Latvijas modi kā vienotu veselumu. Mēs droši varam apgalvot, ka Latvijas mode atbilst visām pasaules tendencēm. Startēt vienā dienā ar pilsētas Centrālās ielas svētkiem – tā ir unikāla iespēja un gods dizaineriem, industrijai, pilsētai un arī Latvijai.

Jurmala resort collections – iespēja parādīt, ko pārdod, ko nēsā un kas ir skaists!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.