1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

H&M piedāvā kolekciju no pārstrādātām tekstila šķiedrām

 

Februāra beigās H&M prezentēs pirmos izstrādājumus, kas veidoti no pārstrādātām šķiedrām, kas iegūtas no savāktajiem apģērbiem no Apģērbu Savākšanas Iniciatīvas. Tādi klasiski džinsu izstrādājumi kā džinsu bikses un jaka tiek veidoti no pārstrādātas kokvilnas un ir piemērs tam, kā H&M noslēdz tekstila izstrādājumu otrreizējās pārstrādes apli.

Nākotnes mērķis ir aizvien vairāk izmantot materiālus no otrreizējās pārstrādes. Jaunā džinsu kolekcija ietver 20% pārstrādātas kokvilnas, kas ir maksimālais apjoms, ko šobrīd var izmantot, radot jaunu materiālu, lai nemazinātos tā kvalitāte.

H&M uzsāka Apģērbu Savākšanas Iniciatīvu 2013. gada sākumā, lai mazinātu modes industrijas ietekmi uz vidi, samazinot tekstila izstrādājumu daudzumu, kas nonāk atkritumu poligonos. šajā brīdī ir tikai neliels daudzums apģērbu, kas tiek atkārtoti izmantoti labdarībā vai pārstrādāti un H&M vēlas piedāvāt vienkāršu risinājumu pircējiem, kas šobrīd savas vecās drēbes izmet miskastē. šī iniciatīva galvenokārt ir vides projekts ar īslaicīgu vīziju, lai izvairītos no atkritumiem un samazinātu to nonākšanu atkritumu poligonos. Ilglaicīgais mērķis ir rast iespēju pārstrādāt un vēlreiz izmantot visas tekstila šķiedras.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsPusdienas veģetāriešiem
Nākamais rakstsMīlestības ironija