7.6 C
Rīga
pirmdien, 6 maijs, 2024

Pirmo reizi Latvijā norisināsies konkurss “Modes injekcija”

 

Novembrī Rīgā, Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā, notiks modes talantu konkursa Modes Injekcija fināls. Tā būs prestižākā Lietuvas modes festivāla Mados Infekcija dalībnieku starptautiskās atlases kārta Latvijā. Konkursa pirmajai atlases kārtai pretendenti aicināti pieteikties līdz pat 10. septembrim.

 “Ik gadu par iespēju piedalīties Lietuvas ietekmīgākajā modes pasākumā Mados Infekcija cīnās atzītākie un talantīgākie profesionāļi no visas Eiropas. Atvest šo pasākumu uz Latviju bija mūsu pienākums,” par pasākumu Modes Injekcija stāsta tā idejas autors, modes mākslinieks un dizainers Bruno Birmanis.

Konkursa Modes Injekcija mērķis Latvijā ir attīstīt modes industriju kvalitatīvi. Konkursam aicināti pieteikties talantīgākie modes dizaina studenti, absolventi, jauno zīmolu īpašnieki, kas rada augstvērtīgu dizainu un pretendē uz valkājamu (wearable) tērpu statusu. Modes Injekcija norisināsies divās kārtās, no kurām pirmajā visi pretendenti startēs anonīmi. Otrās kārtas trīs labākos, kas tiks noskaidroti 19. un 20. novembrī Rīgā, Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā, žūrija nominēs dalībai nākamā gada Mados Infekcija festivālā Viļņā.

„Lielākā intriga sagaidāma konkursa noslēgumā, kad uzzināsim finālistus vārdus. Pirmā atlases kārta būs anonīma, kas nozīmē, ka žūrija vērtēs tērpu kvalitāti un dizainu, neņemot vērā zīmola stāstu vai dizainera vārdu. Konkursā var piedalīties gan profesionāļi, gan jaunie talanti – visiem ir vienlīdzīgas iespējas tikt finālā,” par vērtēšanas procedūru stāsta B. Birmanis. 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsTIEVEJAMM!!
Nākamais rakstsIlgi gaidītie The Kooks uzstāsies Latvijā