6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Ārzemju modes dizaineri Rīgas modes nedēļā

 

Rīgas modes nedēļā no 30. marta līdz 3. aprīlim ne tikai vadošie Latvijas modes dizaineri, bet arī vairāki ārzemju modes zīmoli – Ludmila Kislenko no Ukrainas, Lilija Larionova no Lietuvas un Pohjanheimo no Igaunijas – prezentēs savas 2016.-2017. gada rudens-ziemas tērpu kolekcijas.

Ludmila Kislenko ir pazīstams Ukrainas modes zīmols ar 25 gadu vēsturi, tā kolekcijas tika prezentētas un ieguva atzinību daudzās pasaules valstīs. Zīmola rudens-ziemas kolekciju raksturo elegantais stils, taisnas līnijas, oriģinālas detaļas un nestandarta piegriezumi. Tā sastāv no gariem svarkiem no vilnas un trikotāžas, pieguļošajām žaketēm, dažāda piegriezuma biksēm un apjomīgiem svīteriem-kleitām. Tērpus papildina roku darinātie apavi no Ukrainas zīmola Karabadgak.

Lilija Larionova ir modes māksliniece no Viļņas, kurai ir vairāk nekā 10 gadu pieredze ne tikai modes un dizaina jomā, bet arī reklāmas un kultūras projektos. Kopš 2008. gada viņa regulāri prezentē savas kolekcijas Lietuvā un ārzemēs, piemēram, starptautiskajās modes izstādēs Tranoï un Who is next Parīzē. Pie tam, Lilija Larionova rada tērpus laikmetīgo deju priekšnesumiem un strādā ar vairākiem kultūras projektiem. Dizaineres zīmola “White horses” rudens-ziemas kolekcija ir franču režisora Kloda Leluša (Claude Lelouch) filmas “Un Homme Et Une Femme” iedvesmotā.

Igaunijas zīmola Pohjanheimo ziemeļu auksto laika apstākļu iedvesmotajā kolekcijā redzama kažokādu un dubultā kašmira kombinācija “unisex” tērpos. Detaļas no ūdeļādas uz apkaklēm, kabatām un apģērbu malām padara šo kolekciju mazliet maigāku, kaut arī kopumā tā ir diezgan stingra un lakoniska. Dažāda garuma un proporciju tērpi veido jaunus un neierastus akcentus zīmola kolekcijā, kas ietver klasiskus mēteļus, vestes, kleitas un tunikas tādos neuzkrītošajos toņos kā melns, pelēks, zils un brūns.

Sekojiet RFW jaunumiem internetā:
www.rfw.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.