13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Tuvojas vecmeitu ballīte? Idejas un padomi!

 

Tā bija skaista un neaizmirstama vecmeitu ballīte! šādas atsauksmes par pasākumu grib dzirdēt ne tikai pašas organizatores, bet arī līgava, jo šī viņai ir ļoti svarīga diena. Ko svarīgi ņemt vērā, kādus uzdevumus dot? Lūk, noderīgas un praktiskas idejas!

Foto: dumusveces.lv/ Margarita Ezergaile

Kādēļ rīkot vecmeitu ballīti?

Ir dzirdēti vairāki stāsti, kādēļ vecmeitu ballīte tomēr netiek organizēta, piemēram:

  • līgava uztraucas, ka vecmeitu ballītes uzdevumi būs nepatīkami;

  • grūti vienoties par pasākuma konceptu, katrai meitenei ir savs viedoklis;

  • laika trūkums;

  • kāzas tiek rīkotas pavisam neilgā laika posmā;

  • līgava ir mazuļa gaidībās u.c.

šie var būt patiešām skaisti un pārdomāti svētki, kas raisīs pozitīvas emocijas. Iespējas ir neierobežotas – sākot no dažu stundu pļāpāšanas līdz pat divu dienu pasākumam ar daudziem pārsteigumiem.

Iemesli, kādēļ organizēt vecmeitu ballīti:

  • patīkams iemesls atlikt savus ikdienas plānus un beidzot satikties visām draudzenēm kopā;

  • izrunāties no sirds, atceroties smieklīgus kopā būšanas mirkļus;

  • mazliet atpūsties un relaksēties no kāzu organizēšanas, aizmirstot par vēl veicamiem darbiem līdz lielajai dienai;

  • iespēja izmēģināt ko jaunu, sarīkojot līgavai un draudzenēm kādu īpašu piedzīvojumu u.c.

Cik bieži ar draudzenēm mēģināt norunāt nesteidzīgu tikšanos, lai visas kaut pāris stundas pabūtu kopā? Lūk, vecmeitu ballīte ir lielisks iemesls. Arī tad, ja līgava uztraucas par tās norisi, respektējot viņas vēlmes, varat sarīkot tikšanos ar pāris uzkodām un gardiem kokteiļiem.

Foto: pexels.com

Vecmeitu ballītei būs būt? Ķer iedvesmu no šīm aktivitātēm, ko vērts iekļaut sarakstā!

Dažādas aktivitātes vecmeitu ballītes laikā

Plānojot dienas norisi, svarīgākais uzdevums ir visas aktivitātes “aplūkot ar līgavas acīm” jeb padomāt, vai līgavai tas patiešām patiks. Varbūt Tu labprāt fotografētos profesionāla fotogrāfa priekšā, bet draudzene kameras priekšā jūtas neveikli? Varbūt Tu baidies no ekstrēmām aktivitātēm, kamēr līgava jau sen par ko tādu sapņo? Lai arī kādas būtu jūsu vēlmes, turpini lasīt idejas, kas atbilst visām gaumēm!

 

SPA procedūras

Patiks romantiskām līgavām, kas labprāt dienu pavadītu burbuļvannā ar relaksējošām procedūrām vai aromātisku ķermeņa pīlingu. Protams, bez augļu plates, dzirkstošā vīna un sarunām neiztikt! Vakara noslēgumā varat doties uz restorānu vai patīkamu klubiņu, kurā spēlē dzīvo mūziku.

Foto: Pexels.com

 

Lāzertags jeb lāzerpeintbols

Ja vecmeitu ballīte paredzēta aktīva, lāzertags noteikti ir piemērots. Līdzīgi kā peintbolā komandas cīnās par uzvaru, pildot dažādus instruktora dotos uzdevumus. Atšķirība, ka lāzertags nav sāpīgs, jo trāpījums jūtams tikai ar vibrāciju un skaņas signālu.

Pēc lāzertag spēles katra dalībniece saņems diplomu ar individuāliem rezultātiem. Varēsiet noskaidrot, kura no vecmeitām bijusi visprecīzākā! Lai palielinātu spriedzi un cīņas sparu, pirms spēles sākuma sagatavojiet balvas vai gluži pretēji – zaudētāju komandai nāksies pildīt kādu īpašu uzdevumu, piemēram:

  • klubā sarunāt vienu bezmaksas dzērienu;

  • uzņemt vismaz 5 selfijus ar līgavu;

  • kāzās pateikt tostu par jauno pāri;

  • kāzu rītā sarīkot vienu aktivitāti visiem viesiem u.tml.

Lāzertags būs draudzīga komandas saliedēšanas aktivitāte, kas ļaus uzlādēt enerģiju un pārbaudīt veiklību.

Foto: GUNSnLASERS

 

Meistarklases apmeklējums

Īstas saimnieces vienmēr priecāsies par iespēju iemācīties pagatavot kādu jaunu našķi. Tieši vecmeitu ballīte var būt diena, kad visas kopā dodaties apgūt macaroons vai eklēru pagatavošanas knifus. Līgavas uzdevums – pagatavot maģisku un īpaši dekorētu saldumu savam topošajam vīram. Tiesa, šādas meistarklases bieži izmaksā visai dārgi, tādēļ būs piemērotāka aktivitāte, ja nekas cits ballītē nav paredzēts.

Otrs variants ir iemācīties pagatavot kādu populāru kokteili. Pa visām kopā varat izdomāt īpašo jaunā pāra kokteiļa recepti, kas tiks iekļauta arī kāzu bāra menu. šāda meistarklase varētu izmaksāt lētāk. Uzrunā bārus, kas labprāt pie sevis sagaidītu meiteņu bariņu un par cenu vienojaties individuāli!

 

Neliels ceļojums

Nav jādodas tālu uz siltām zemēm. Aizraujošu ceļojumu var sarīkot tepat pa Latviju, Igauniju vai Lietuvu! Piektdien dodaties ceļā un svētdien atpakaļ, aplūkojot skaistākās vietas un nakšņojot mājīgos apartamentos vai SPA viesnīcā!

Arī Baltijas valstīs ir daudz ko redzēt, katrai valstij slēpjot pa kādam hidden treasure. Svarīgi, lai šādā braucienā visas atrodaties vienā automašīnā. Ja esat vairāk par piecām, padomājiet par busiņa īri un, iespējams, arī šoferi, lai jūs pilnībā izbaudītu mini ceļojumu!

 

Fotosesija skaistām atmiņām

Ja līgava labprāt pozē kameras priekšā, vērts sarīkot apmēram 1h garu fotosesiju jūras krastā, pļavā, mežā vai kādā citā skaistā vietā. Kvalitatīvas un profesionālas fotogrāfijas vēl ilgi priecēs ikvienu no jums, turklāt fotografēšanās ir labs veids, kā uzlabot sev omu – jebkurš fotogrāfs paslavēs modeles par izskatu, smaidu un stilu. Tas ikvienai no jums liks novērtēt savu skaistumu!

Lai vecmeitu ballīte būtu košāka, fotosesijas laikā izmantojiet dūmu sveces un vismaz divus dažādus apģērbus!

Foto: dumusveces.lv/ Roberts Blaubuks

Diena noteikti paskries ātri, tādēļ visam jābūt saplānotam teju pa minūtēm. Būtiska daļa ir arī vecmeitu ballītes uzdevumi, kas pildāmi gan aktivitāšu laikā, gan starp tām. Kādi tie varētu būt?

 

Interesanti vecmeitu ballītes uzdevumi

Te jau atkal stāsts par to, kas patiks līgavai. Taču neaizmirsti – uzdevumus var pildīt ne tikai viņa, bet arī jūs. Iepazīsties gan ar mierīgākām, gan mazliet trakām idejām!

  • Labo domu vainadziņa pīšana– līgavai jāuzpin īsto ziedu vainadziņš, katrā vijumā iepinot labu domu par savu līgavaini vai to, kādas vērtības vēlas savā jaunajā ģimenē. Pēc tam vainadziņu var saglabāt un sakaltēt piemiņai vai arī ļaut tam peldēt pa upi, lai labās domas piepildās.

Foto: pixabay.com

  • Slepenā lādīte – individuāli katra uz skaistām lapiņām sarakstiet dažādus vēlējumus jaunajai ģimenei. Kāda no meitenēm šo lādīti noglabā pie sevis līdz pāra pirmai kāzu jubilejai, kad to pasniedz kā dāvanu.

  • Bilžu vācelīte ar noteikumiem – līgavai vai jums visām dienas gaitā jāuzņem fotogrāfijas ar noteikumiem, piemēram, kopbilde ar kādu nepazīstamu vīrieti, selfijs ar bārmeni, fotogrāfijā attēlots vārds “LOVE”, līgava “7m” virs zemes u.c.

  • Nevērtīgas lietas iemainīšana pret vērtīgāku – līgavai tiek iedota kāda lieta, piemēram, pūkaini roku dzelži, kas dodoties klāt pie nepazīstamiem cilvēkiem, jāiemaina pret ko vērtīgāku, taču tā nevar būt nauda.

  • Komandas sacensības – sadaloties divās vai trīs komandās, jācenšas izpildīt uzdevumu pirmajām, piemēram, panākt, ka nepazīstams vīrietis nopērk rozi, jānofotografējas vienā bildē ar pēc iespējas vairāk vīriešiem u.c. Kā pierādījums – nosūtīta fotogrāfija jūsu kopīgajā WhatsApp vai Facebook čatā.

  • Kopīga pucēšanās – no rīta tiekaties visas kādā skaistumkopšanas salonā vai to sarīkojat mājās, ieveidojot frizūru un uzklājot skaistu make-up. Pirms vecmeitu ballītes sarūpējiet līgavai īpašu tērpu, kas ļaus viņai izcelties!

Foto: pixabay.com

Vecmeitu ballīte un uzdevumi var būt ļoti dažādi – pavisam mierīgi vai nedaudz pikanti, kas, iespējams, liks pat nosarkt. Pirms pasākuma pirmās jeb oficiālās daļas noslēguma pēc kura lielākoties seko došanās uz kādu muzikālu klubiņu, uzdodiet līgavai pēdējo, bet ne mazsvarīgāko uzdevumu – svinīgā zvēresta nolasīšanu!

 

Līgavas zvērests

Svinīgais līgavas zvērests ir kļuvis par teju kā tradīciju ikvienā vecmeitu ballītē. Skaļi nolasot draudzeņu sarakstītos punktus un pēc tam arī parakstoties, līgava apņemas tos ievērot, stājoties sievas statusā. Lielākoties zvērests sākas ar teikumu “Es, vārds un uzvārds, svinīgi solos…” Pēc šī teikuma līgava turpina nolasīt katru no zvērestā minētajiem punktiem.

Iespējamie līgavas zvēresta punkti:

  • būt mīļa, gādīga un ļoti laba sieva savam vīram;

  • regulāri sagaidīt vīru mājās no darba ar siltām un garšīgām vakariņām;

  • rūpēties par vīra labsajūtu un regulāri viņu palutināt;

  • vienmēr savākt vīra nomestās zeķes un nedusmoties uz viņu par šo niķi;

  • Kāzu dienā neuztraukties par dažādiem sīkumiem, bet gan izbaudīt mirkli un priecāties;

  • arī pēc kāzām neaizmirst par savām draudzenēm;

  • regulāri sarīkot draudzeņu vakarus, lai pārējām dotu padomus laulības dzīvē;

  • sarīkot tikpat jauku un skaistu vecmeitu ballīti savām draudzenēm, kas vēl nav precējušās u.c.

Te ļauj vaļu fantāzijai un humoram – jo smieklīgāki būs zvēresta punkti, jo jums pašām būs jautrāk.

Vai katrs vecmeitu ballītes pavērsiens ir jāatklāj? Noteikti nē, bet pirms ķeries pie organizēšanas darbiem, netieši noskaidro līgavas vēlmes un to, ko viņa noteikti nevēlētos darīt! Lai par visiem 100% izdevies pasākums!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.