1.8 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Galvenie ģērbšanās noteikumi, kuri jāievēro karaliskās ģimenes dāmām

 

Slavenības un viņu gērbšanās stils vienmēr tiek apspriests, taču karaliskās ģimenes stils tiek novērots un kritizēts vēl nopietnāk. Anglijas karaliskās ģimenes locekļiem ir jāseko seniem ģērbšanās etiķetes noteikumiem (mūsdienās tiek atļautas arī nelielas atkāpes). Portāls „Who What Wear” ir apkopojis sarakstu ar dažiem izplatītākajiem noteikumiem, kuri ir jāievēro.

Nedrīkst: Dziļi izgriezumi

Nē, tas nenozīmē, ka tagad visām sievietēm ir jāvalkā džemperi un blūzes ar augstām apkaklēm. Skaisti izgriezumi drīkst būt, bet tie nedrīkst būt tik dziļi, lai noliecoties būtu redzams tas, kam nebūtu jābūt redzamam. Interesants fakts: Princesei Diānai gan patika šo noteikumu pārkāpt, tāpēc ikreiz, kad formālos pasākumos viņa tikās ar karalieni Elizabeti II, krūšu daļu viņa piesedza ar rokām vai somiņu.

Nedrīkst: Audumi, kas viegli burzās

Jā, nekāda lina un zīda. Lai jebkurā situācijā saglabātu izcilu izskatu, karaliskā ģimene izvēlas smagākus materiālus, kas tik viegli neburzās (piemēram, tvīds vai vilna). Interesants fakts: Princeses Diānas kleita tika spēcīgi kritizēta par to, ka bija izgatavota no burzīga auduma.

Nedrīkst: Apavi bez papēža

Hercogiene Ketrīna vispār reti ir redzama ar apaviem, kuriem ir atvērts purngals, bet, kad ir, tad tiem vienmēr ir papēdis. Jā, arī sportiskajās aktivitātēs viņa ir piedalījusies ar kurpēm, kurām ir neliels papēdis. Taču, kad viņa nepilda savus darba pienākumus un pasākums it nemaz nav formāls, viņa izvēlas laiviņas bez papēža vai baltas kedas.

Nedrīkst: Plikas kājas/īsa kleita

Lai gan tradīcija par zeķubikšu valkāšanu sāk sašūpoties un pieļauj atkāpes, tērpu garums ir palicis nemainīgs – ne īsāks par ceļgalu. Hercogiene Megana gan pāris reizes ir izvēlējusies zeķubikses nevilkt, un par to saņēmusi gan nosodījumu par etiķetes neievērošanu, gan drosmi, par karaļnama „ievilkšanu” mūsdienās.

Nedrīkst: Lielas somas pasākumos

Mazā cluch tipa somiņa ir karaliskās ģimenes dāmu labākais draugs. Tas ir labs palīgs, lai izvairītos no neveikliem rokasspiedieniem un lai piesegtu krūšu daļu, kad kāpj ārā no automašīnas.

Nedrīkst: Melnā krāsa dienas laikā

Ja nu vienīgi tās nav bēres vai kāds atceres pasākums. Karaliskajai ģimenei ir jāizvēlas citas krāsas, lai pūlī viņus varētu labāk pamanīt.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.