5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Darbību atjauno likvidētais modes zīmols “Sonia Rykiel”

 

Interneta veikala “Showroomprive” divi līdzīpašnieki trešdien paziņoja, ka atjaunos franču modes nama “Sonia Rykiel” darbību gandrīz piecus mēnešus pēc tiesas lēmuma, kas paredzēja tā likvidēšanu.

Tiesa trešdien ļāva pārdot modes nama aktīvus brāļiem Ērikam un Mišelam Dajāniem, kas ir divi no četriem “Showroomprive” līdzīpašniekiem.

Brāļi norāda, ka viņu mērķis būs veicināt “Sonia Rykiel” zīmola attīstību Francijā un ārvalstīs. Kā ziņots, Parīzes tiesa jūlijā nolēma likvidēt finanšu grūtībās nonākušo modes namu “Sonia Rykiel”. Šādu lēmumu tiesa pieņēma, jo modes namam nebija izdevies atrast pircēju.

Aprīlī modes nams tika pasludināts par maksātnespējīgu. Modes nama dibinātāja franču modes dizainere Sonja Rikjela nomira 2016.gadā 86 gadu vecumā.

Rikjela kļuva slavena 1962.gadā ar pieguļoša svītera dizainu, ko gadu vēlāk žurnāla “Elle” fotosesijā valkāja tolaik 19 gadus vecā franču popzvaigzne Fransuāza Ardī.

60.gados Rikjelas svīteri kļuva par sensāciju, un tos valkāja tādas slavenas sievietes kā Brižita Bardo, Odrija Hepbērna un Silvija Vartana.

1968.gadā Rikjela atvēra modes namu “Sonia Rykiel”. Lai arī apmēram 50 gadus ilgās karjeras laikā viņa izmēģināja citus materiālus un apģērba stilu, viņa vienmēr palika uzticīga trikotāžai.

Foto

Autors: nozare.lv

23.12.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsDieviete.lv Atziņa 881
Nākamais rakstsDieviete.lv Atziņa 882