6.7 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Kas jāzina pirms kopdzīves uzsākšanas

 

Beidzot tas ir noticis! Jums ir gan kopīga dzīvokļa atslēga, gan gulta, bet ledusskapī –kaut kas vairāk par saldētu picu un diētisko jogurtu. Jūs tikko esat sākuši dzīvot kopā! Cosmo apkopoja 15 ieteikumus, kas varētu noderēt arī tev.

1. Nedzīvojiet pie vecākiem! Tad jau labāk turpiniet randiņu periodu. Uzsākt kopdzīvi vecāku mājās nozīmē mūžīgi palikt bērniem.

2. Pēc katra strīda nekravā čemodānu. Tā tiešām ir viena no muļķīgākajām rīcībām. Tā tu tikai parādi, cik maz tev šīs attiecības nozīmē.

3. Katrs atsakieties no vienas sliktās īpašības. Pirms sāc kliegt uz vīrieti par izmētātajām zeķēm, paskaties pati uz sevi. Varbūt viņu tracina tavs paradums lobīt un ēst apelsīnus uz viesistabas dīvāna. Vienojieties par kompromisu: apņemieties katrs izskaust vismaz vienu kaitinošu paradumu.

4. Kopdzīvi uztveriet kā aizraujošu piedzīvojumu. Sākot kopdzīvi, mūs biedē nezināmais – vai otrs neliks vilties, vai ikdiena neizrādīsies pilnīgi atšķirīga no randiņu perioda… Lai nekristu panikā, uztver kopdzīvi kā aizraujošu, interesantu piedzīvojumu, kur katra diena ir citāda.

5. Iekārtojiet mājokli kopā. Doma par interjera izveides uzticēšanu profesionāļiem, protams, var šķist vilinoša. Taču tu noteikti esi jutusi, cik laba aura ir vietās, kur pāri paši izdomājuši idejas interjeram un kopā tās realizējuši.

6. Vienojieties par naudu. Lai arī šī tēma nav īpaši romantiska, par to ir jārunā. Ja vien neesat miljonu mantinieki, būs tikai apsveicami, ja rēķinu apmaksas jautājumu pārspriedīsiet laikus. Daļu izdevumu ieteicams segt tev – vīrietis novērtēs tavu iniciatīvu, un viņam šī nasta nebūs jāuzņemas vienam.

7. Atrodiet vietu personīgajām lietām. Uzsākot kopdzīvi, aizvien biežāk tiek lietots vārds “mēs”. Tas ir jauki! Tomēr katram cilvēkam nepieciešama zināma deva privātuma – laiks un vieta, kuru uzskatīt par savu. Kaut vai tikai plaukts vai atvilktne, kurā glabāt svarīgas un sev zināmas lietas.

8. Vieta, kur atslēgties no ārpasaules. Ne velti mēdz teikt – nav labākas sajūtas kā atgriezties mājās pēc ilgstošas prombūtnes. Radiet tādu mājas sajūtu, kurā nav vietas stresam un problēmām – tad atgriešanās prieks jums būs garantēts vienmēr.

9. Pieņemiet lēmumus kopīgi. Vai tie būtu brīvdienu plāni vai jaunas lietas iegāde –visu izrunājiet jau iepriekš. Tā jūs izvairīsieties no nevajadzīgiem pārpratumiem un nesaskaņām, kas ilgtermiņā var novest pie attiecību krīzes.

10. Ieviesiet mīļus rituālus. Sestdienu rītos ilgi nekāpiet laukā no gultas vai ejiet uz kino, pēc darba kopā apmeklējiet baseinu vai dodieties pastaigā. Dariet visu, kas ienāk prātā, bet galvenais – kopā.

11. Nemaini paradumus! Ja randiņos vienmēr biji uzposusies, iespējams, viņš būs izbrīnīts, pēc kopdzīves sākuma līdzās ieraugot pavisam citu sievieti. Tas gan nenozīmē, ka vēdera vīrusa laikā tev jāsēž gultā uzkrāsotām lūpām, taču pašsaprotamas higiēnas un skaistumkopšanas normas jāievēro arī mājās. Tas pats attiecas uz vīrieti.

12. “Ja mīli, tad palaid brīvībā” – vēsta paruna. Otrs cilvēks nav tavs privātīpašums. Ja tavs vīrietis ir pieradis ceturtdienu vakaros ar draugiem iedzert alu, kopdzīve nav iemesls, lai šo tradīciju mainītu. Sliktākais, ko tu varētu darīt, ir mēģināt to aizliegt. Jums nav jāsaplūst vienā veselumā, centieties saglabāt katrs savas intereses un draugus.

13. Fantastisks sekss. Randiņu laikā mīlēšanās nereti mēdz būt stresaina – nomoka jautājumi “kur”, “kad” utt.. Tagad jums ir iespēja TO darīt jebkur, jebkā un kad vien vēlaties.

14. “Ja nebildina, tātad – nemīl.” Pilnīgas muļķības! Ja vien nav tā, ka kopdzīve bez laulības tev ir nepieņemama reliģisku apsvērumu dēļ, atslābsti! Agrāk vai vēlāk gaidītais brīdis pienāks, nevajag to steidzināt.

15. Nost ar rutīnu! Mēdz teikt, ka pirmie trīs mēneši pēc kopdzīves uzsākšanas ir pārbaudes laiks. Tajā var paspēt pieslīpēties, izstrīdēties un sliktākajā gadījumā – izšķirties. Kad trīs mēnešu slieksnim esat veiksmīgi tikuši pāri, neieslīgstiet rutīnā. Kopīgas intereses un sapņi ir attiecību dzinējspēks, bet mīlestība – kodols!

 

Teksts: Anda Jansone.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.