1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Ķircini, taču dari to gudri

 

Kristena Stjuarte vienmēr bijusi ļoti tieša, taču nesen viņa par Robertu Patinsonu izteicās ļoti neglīti. Tas mūs rosināja aizdomāties − vai apveltīt mīļoto ar dzēlībām ir pieļaujami?

Nesen kādā intervijā Kristena savu mīļoto Robertu nosauca par lempi, jo viņam krekls bija nobārstīts ar maizes drupačām. Skarbi teikts! Negribam nevienu apsūdzēt, bet šis fakts rosināja papētīt situācijas un komentārus, kuros tiek pārkāptas pieļaujamās robežas. Sarunā ar ekspertiem uzzinājām pārsteidzošas lietas. Piemēram, to, ka dažās situācijās kaitināšana jūs var pat satuvināt. Lūk, ceļvedis, kā to darīt pareizi!

 

Labā kaitināšana

Atsevišķos gadījumos otra pavilkšana uz zoba jūs var satuvināt. To vari darīt tajās reizēs, kad draugs nonācis stresainā situācijā. Tikai ņem vērā, ka dzēlīgais komentārs jāvelta tieši situācijai, nevis vīrietim. Turklāt tam jābūt izteiktam ar nelielu flirta pieskaņu.

Situācija: Viņš pirmo reizi satiekas ar tavu mammu. Saki tā: “Neuztraucies! Viņa jau redzēja tavu Facebook profilu – vēdera muskuļi atvaļinājuma bildēs izskatījās tik labi, ka šaubu nav – tu esi manis vērts!”

Situācija: Jūs steidzaties, bet iekļūstat sastrēgumā. Saki tā: “Ilgstoši “braucieni” ar tevi man patīk tikai gultā.”

 

Sliktā kaitināšana

Jebkura piezīme, kas liek vīrietim justies neveikli, nāk par sliktu attiecībām. Ja ko tādu atļautos draugi, vīrietis tikai pasmietos, bet, dzirdot to no mīļotās sievietes, viņš var apvainoties. Pat tad, ja komentārs bijis koķets.

Situācija: Spēlējot bumbu ar draugiem, viņš paklūp. Nesaki: “Vismaz pagājušajā naktī tu biji izveicīgāks…”(Labāk paklusē.)

Situācija: Vakariņu pagatavošanai viņš lieto visas virtuvē atrodamās bļodiņas. Nesaki: “Tev laikam šķiet, ka esi Mārtiņš Rītiņš!” (Ja viņš aiz sevis nenokopj, tad pasaki to tieši.)

 

Izsakies uzmanīgi!

Ja tev vīrietim kaut kas neuzkrītoši jāpasaka, dari to jokojoties – tas situācijai piešķirs vieglumu, un viņš sapratīs, ka nekas traks nav noticis.

Situācija: Viņa biksēm ir vaļā rāvējslēdzējs. Pamēģini teikt šādi: “Ja tu tūlīt neaiztaisīsi bikses, tad būs jāmulst mums abiem.”

Situācija: Viņš tavu draudzeni nosauc nepareizā vārdā. Pamēģini teikt šādi: “Vispār jau tā ir Laura, bet es ticu, ka ir grūti atcerēties visu manu foršo draudzeņu vārdus.”

 

Avots: Grāmatas Relationship Saboteurs (New Harbinger Publications, 2010) autore, psiholoģe Randija Guntere; psiholoģijas zinātņu doktors un attiecību speciālists Džeremijs Nikolsons. 

 Teksts: Anna Davies.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.