0.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Attiecību veiksmes formula

 

Kad esi tikko iemīlējusies, tavā vīrietī viss šķiet tik iekārojams un mīļš. Taču, kad rozā brilles krīt un pirmā burvība sāk zust, tu ievēro lietas, kas tev nav pieņemamas. Tevi tracina, ka dažkārt viņš vairākas dienas staigā vienā kreklā vai vakaros sēž pie datora, pētot auto lapas. Tomēr vēl trakāk ir, ja šis attiecību nīgrums piemeklē jūs abus (kad pēdējo reizi nopirki seksīgu apakšveļu?). Tāpēc, lai kaisle un mīlestība nezustu, jums nāksies savam attiecību ugunskuram piešķilt mazliet uguntiņas. Aplūko ieteikumus, kā to izdarīt!

Estētisks izskats

Nekādā gadījumā nedrīkst atstāt novārtā higiēnas jautājumus. Un kas par to, ka esat kopā jau ilgāku laiku? Vai tad tas ir iemesls lietot dezodorantu, tīrīt ausis, lietot sejas masku, skūt kājas vai paduses otras pusītes klātbūtnē? Jā, ir lietas, kuras ir pašas par sevi saprotamas – svaiga elpa, gludas kājas, kopta bikini zona, bet tavai otrai pusītei nav jāzina ar kādiem līdzekļiem tas tiek panākts – saglabā savu sievišķības noslēpuma oreolu viņa acīs! Līdzīgi ir arī ar apģērbu. Nav apstrīdams, ka mīļās izstaipītās sporta bikses, pavalkāts T-krekls vai vecumvecā adītā jaka ir nepārspējami ērtas un mājīgas, bet vai šīs drēbes izceļ tavu augumu? Vai tavs puisis redz tava pavedinošā ķermeņa aprises un slaidās kājas? Tev nav jāvalkā super īsi svārki un krekliņi ar pārāk dziļu dekoltē mājās, tomēr pieguloši legingi un krekliņš, kurā redzams kailais plecs, arī ir visnotaļ pavedinoši!

Pārsteiguma moments

Rutīnā ieslīgt ir visnotaļ viegli: darbs, mājas, mājas, darbs, tikšanās ar vecākiem, tikšanās ar draugiem – un tā pa apli. Neplānoti ierodies pie viņa darbā un uzaicini pusdienās, tādā veidā jūs gūsiet jaunus iespaidus un varēsiet pavadīt laiku kopā. Negaidīti aizsūti viņam SMS, pārsteidz ar romantiskām vakariņām, nopērc biļetes uz teātri, vienkārši aizejat pastaigāties, laikā, kad iepriekš to nekad nedarījāt. Ja neesi sporta fane un viņš skatās kādu nozīmīgu maču, pievienojies viņam (tikai iepriekš noskaidro, par kuru komandu tev jāfano!). Pārsteidz viņu vannas istabā un izbaudiet karstu mīlēšanos. Ļauj viņam no rīta redzēt tavu jauno apakšveļas komplektu un apsoli, ka viņš to varēs palīdzēt novilkt vakarā… Izrādi mazliet iniciatīvas un redzēsi, ka drīzumā arī tavs mīļotais centīsies tevi pārsteigt!  

Pastāvīgi un nepārtraukti

Jā, jūs esat kopā, bet vai jūs tā pa īstam paši to vēl atceraties? Jā, jums ir kopīgs dzīvoklis, budžets, draugi, bet kad pēdējo reizi bijāt sadevušies rokās vienkārši tāpat vien vai kopīgi smējušies par jokiem? Kad pēdējo reizi esi viņu mīļi paķircinājusi vai citiem redzot un dzirdot paslavējusi? Atbildi atklāti – kad tu pēdējo reizi esi pavedinājusi savu draugu? Kur izpalika attiecību sākumposmam raksturīgā novitātes un riska izjūta? Kāpēc tev šķiet, ka orālais sekss neiederas ilgākās attiecībās? Vai arī Kamasutra ir nederīga grāmata pāriem ar stāžu? Atceries, jums taču kaut kur bija saraksts ar seksa pozām, kuras noteikti bija jāizmēģina – vai no šī saraksta viss tika izpildīts? Noteikti, ir taču no šī saraksta kaut kas, ko ir vērts atkārtot! Un neaizmirsti paslavēt savu draugu un pateikt viņam, cik gan viņš ir seksīgs. Un, tici, viņš nepaliks pateicību parādā!

Runāt un dzirdēt

Attiecības, līdzīgi kā dialogu, uztur divi cilvēki, ir jāprot runāt un jāprot klausīties. Esi atklāta un pasaki – vai vienmēr ieklausies tajā, ko saka otra pusīte? Tad kāpēc tu domā, ka viņam ir vienmēr un visur ir jādzird tevi? Kāpēc tu nevarēji piekāpties un jūs kopā nenoskatījāties Walking Dead jaunāko (šaušalīgo un nežēlīgo) sēriju, bet gan bija jāskatās The Vampire Diaries? Vai tev tiešām bija jāsāk skaidroties jūsu draugu klātbūtnē par to, ko viņš bija apsolījis, bet piemirsa izdarīt? Kad pēdējo reizi pie vakariņu galda viņš stāstīja par savu dienu darbā, par lietām, kas patīk viņam – mūziku, filmām, ceļojumiem, mašīnām. Reiz taču jūs runājāt nepārtraukti, kur tas izpalika? Mēs, sievietes, bieži vien pārmetam vīriešiem kūtrumu un noslēgtību, bet vai daļēji mēs pie tā neesam vainīgas? Kompromisu māksla ir viena no sarežģītākām, tomēr tā ir arī efektīvāka un iedarbīgākā attiecībās. Sarunas, svarīgo un ne tik būtisko jautājumu apspriešana veicina tuvības un arī drošības sajūtas rašanos un savā ziņā nostiprināšanu. Ļoti iespējams, ka šajās sarunās atklāsies jauni dzīves mērķi (vai arī jau aizmirstie!), kurus jūs varat sasniegt kopā!

Teksts: Jevgēnija Jakovļeva

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.