6.8 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

Goran Gora: “Precēties ir ļoti forši!”

 

Pastāsti, kādas sajūtas pirms gaidāmā pasākuma Sapņu fabrikā un kas tieši koncertā ir ieplānots?

Šobrīd mums ir ļoti skaidrs koncerta koncepts, līdz ar to nav īsti vietas stresam un satraukumam. Mēs mierīgi mēģinām, slīpējam savas muzikālās lietas, un mums ir vesela brigāde, kas rūpējas par tehniskākām lietām. Tāpēc mēs varam darīt to, ko protam vislabāk, – muzicēt. Koncerts tiek plānots kā retrospektīvs notikums, kurā spēlēsim gan jaunā albuma materiālu, gan arī labākos skaņdarbus no iepriekšējiem gadiem. Manuprāt, cilvēks, kurš kaut cik pārzina Goran Gora daiļradi, pēc pasākuma būs ļoti gandarīts. Gan tie, kuriem patīk romantiskais Gorans, gan tie, kuriem labāk tīk dejojamais Gorans, koncertā atradīs sev ko tuvu, un visi būs apmierināti.

Mēs zinām, ka tu raksti dziesmas. Varbūt tev ir vēl kāds slēpts talants?

Mans lielākais trumpis ir kulinārās dotības. Man ļoti patīk darboties virtuvē un gatavot visādus kulinārus pārsteigumus savai ģimenei.

Un kas tev vislabāk padodas?

Cūkgaļas cepetis, protams! Tas ir mans jājamzirdziņš. [smejas]

Tava meitene Māra arī ir mūziķe. Jums, diviem radošiem cilvēkiem, ir viegli sadzīvot?

Gadās visādi! Mūziķa dzīves ritms atšķiras no vispārpieņemtā ritma – mēs diezgan vēlu beidzam un sākam dienu. Ja Māra nebūtu mūziķe, viņai būtu grūti pielāgoties tādam ritmam, jo šobrīd mēs mājās esam praktiski vienlaicīgi. Radošajā ziņā mums veidojas ārkārtīgi daudz interesantu diskusiju. Katram ir savs skatījums uz mūzikas lietām, tāpēc viens otram mēģinām pierādīt, kāpēc mūsu virziens ir pareizāks, tādējādi tikai bagātinot savu radošumu. Protams, reizēm iekarstam diskusijās, bet līdz trauku plēšanai vēl neesam nonākuši!

goran_gora_4_foto_nils_vilnis_430

Kas ir pats labākais, esot ilgtermiņa attiecībās?

Interesants jautājums! Stabilām attiecībām ir vairāki plusi – sajūtās un drošībā. Esot ilgtermiņa saistībās, nav jānodarbina savs prāts ar vientuļām domām. Pats galvenais pluss ir stabilitāte un sajūta, ka viss ir kārtībā, jo nav jādzenas mistiskos meklējumos pēc kāda ideāla.

Vai stabilām attiecībām ir arī kādi mīnusi?

Brīžiem gribas patrakot! Reizēm negribas tik ātri braukt mājās. Bet es to neuzskatu par milzīgu mīnusu, jo pēc dabas neesmu baigais trakotājs. Dažreiz ir vēlme izrauties brīvībā un, piemēram, aizbraukt radošos meklējumos uz laukiem, paņemot līdzi vien instrumentus. Mīnuss ir tāds, ka ilgtermiņa attiecības mazliet ierobežo individuālo brīvību, jo ir jārēķinās ar otru cilvēku.

Vai, tavuprāt, vēlme pēc brīvības varētu būt iemesls, kāpēc nereti vīrieši izvēlas neuzņemties nopietnas saistības?

Iespējams. Bet es domāju, ka tiem daudzajiem vīriešiem, kuri nevēlas ilgstošas attiecības, ir kaut kādas psiholoģiska rakstura problēmas. Attiecības tomēr dod baigo miera sajūtu. Iespējams, cilvēkam nevajag nekādu miera garantu dzīvē, varbūt viņam patīk brīvi lidot apkārt. Taču es neticu, ka gredzens pirkstā padara vīrieti kaut kādā veidā nepilnvērtīgāku, tieši otrādi.

Bet sabiedrībā ir izveidojies stereotips, ka laulība savā ziņā apgriež brīvībai spārnus…

Tāds viedoklis ir cilvēkiem, kuri paši nav apprecējušies. Savukārt precēti cilvēki skatās uz šo faktu pavisam citādāk. Es ik pa laikam mudinu apkārtējos jauniešus, kuri ir ilgstošās attiecībās, lai sper izšķirošo soli, jo precēties ir ļoti forši. Laulības nav zobārsta apmeklējums vai kāda cita sāpīga procedūra, tas ir traks piedzīvojums, ko nevar izstāstīt, šīs sajūtas vienkārši ir jāpiedzīvo!

goran_gora_5_foto_m257rti326_otto_430

Kas mainās attiecībās pēc laulībām?

Pirmais un vissvarīgākais, kas mainās pēc laulībām, ir cieņa vienam pret otru. Laulībā ir līdzīgi kā amerikāņu filmās, kur policisti ir divi partneri, kas viens otru nenodod un kopā laužas iekšā mājās. Pēc kāzām ir lieliska apziņa, ka esi svarīgs otram cilvēkam un tieši tāpat jūtas arī otrs. Neapzināti rodas vēlme vienam otru nepievilt un nedarīt viņam pāri.

Kā tu uztver faktu, ka mūsdienās daudzas sievietes pašas bildina vīriešus?

Ja meitene nevar sagaidīt, kad tas āzis beidzot bildinās, tad nekas cits neatliek, kā bildināt pašai! [smejas] Pieļauju, ka vīrieši brīžiem ir neizlēmīgāki par sievietēm. Ja arī ideja par precēšanos ir radusies, vīrietim vajag laiku, lai šo ideju sagremotu. Sievietes ir impulsīvākas: "Precamies? Ok, precamies!" Savukārt vīrietis izmērīs septiņas reizes, kas notiks pēc kāzām. Arī dzīvē ir pierādījies, ka sievietes rīkojas ātri un spontāni, kamēr vīrietis velkas kā tāds gliemezis.

Kā meitene sabiedriskā vietā varētu veiksmīgi pievērst tavu uzmanību?

Uz mani nostrādātu nedaudz trakulīga, neikdienišķa un humorpilna uzvedība. Ja meitene gribētu iekarot manu uzmanību, tad viņai būtu jāpierāda, ka viņa ir dzīvespriecīga. Mani laikam neieinteresētu sieviete, kura sēdētu viena pati pie bāra ar noliektu galvu un dzertu alu. Bet, ja meitene justos brīvi, būtu aktīva, tad es uz viņu skatītos pavisam citādāk! Ir ļoti šaura robeža – neuzmākties ar uzmanības pievēršanu, bet nostrādāt to filigrāni. Katrā ziņā dzīvesprieks palīdz daudz veiksmīgāk nekā visādi zīmīgi skatieni, kas no malas izskatās pat drusciņ komiski!

goran_gora_7_foto_nils_vilnis_430

Ar Goran Gora sarunājās Ance Siliņa

Foto: Publicitātes foto

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsLedus pieskāriens sēžas muskulim :)
Nākamais rakstssmagā cīņa.