12.8 C
Rīga
svētdien, 5 maijs, 2024

Rīgas ielās izbrauc gleznotājas Kristīnes Luīzes Avotiņas noformētais tramvajs

 

Rīgā 6.tramvaja maršrutā sācis kursēt tramvajs, kura māksliniecisko noformējumu ar Samsung viedtālruni Galaxy Note II radījusi gleznotāja Kristīne Luīze Avotiņa. Tramvaja dizains veidots gleznotājai raksturīgās košās un dzīvespriecīgās krāsās, kas īpaši izcelsies pilsētvidē ziemas laikā. Pasaules mērogā šis ir unikāls projekts, jo pirmo reizi dizains tramvajam radīts, izmantojot viedtālruni.

Foto: Mārtiņš Otto

“Redzot manu mazulīti pirmoreiz izbraucam ielās, jūtos patiesi saviļņota, jo tur aizbrauc manas sajūtas, emocijas un radītie tēli – daļiņa no manis pašas,” emocijās dalās Kristīne Luīze Avotiņa. “Pirms ķēros pie darba man uzreiz bija skaidrs, ko es vēlos redzēt. Gribēju redzēt krāsu pāreju, kas atgādina saulrietu vai saullēktu – no gaišāka uz tumšāku. Tomēr gala rezultāts pārsteidza mani pašu, jo vērojama interesanta transformācija. Uz šī tramvaja ir satikušies tēli no vairāk kā desmit manām gleznām. Ir radies pavisam jauns stāsts, to fragmenti tika būtiski palielināti. Tas uzreiz iedod citu perspektīvu un redzējumu, ko es varētu darīt tālāk uz audekla. Tas papildina fantāziju,” stāsta māksliniece.

Tramvaja dizains radīts, izmantojot virkni jaunā Samsung viedtālruņa Galaxy Note II unikālo un inovatīvu funkciju. Sākumā māksliniece safotografēja savus darbus ar mobilo tālruni un pēc tam ar telefona irbuli S Pen izgrieza atsevišķus elementus. Tie telefonā iebūvētajā programmā tika apstrādāti un kombinēti uz tramvaja attēla. “Tramvaja dizaina veidošana ar mobilo tālruni ir viens no radošākajiem projektiem, kurā esmu piedalījusies. Izmantotā tehnika – pašas uzgleznoto elementu apstrāde ar mobilo tālruni – man ir kaut kas jauns un nebijis. Jāatzīst – jūtos pagodināta, ka Samsung tieši man uzticēja šo neparasto uzdevumu,” saka K. L. Avotiņa.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.