6.8 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Karalis nāk – intervija ar Čarlzu Kostu vai King Charles

 

Reiz pagājušajā gadsimtā, kad savā slavas zenītā bija Īslandes dzedātāja Bjorka, mūzikas žurnālisti nevarēja atrast pietiekamus epitetus, lai aprakstītu dziedātāju – elfs, laumiņa, burve… Par Bjorku jau labu laiku viss bija pateikts, ikvienam viss bija skaidrs un atlika tikai atkārtoties. Šodien līdzīgi ir mūsu pusē ar Čarlzu Kostu, britu folkmūziķi, kuram parādoties Latvijā dāmas ģībst, bet kungi pārvēršas par “ballīšu nezvēriem”.

 

Sagaidot 2013. gadu, Kosta nolēmis uzspridzināt Rīgas naktsdzīvi, gan spēlējot līdz šim lielāko solo koncertu, gan pēcāk griežot plates Piena Svētku diskotēkā. King Charles uzbrukums turpinās!

Ar karali sazvanos Ziemassvētku laikā un viņu pamodinu… Divos dienā! Pēc Anglijas laika.

Pirms uzdodu tev visus tos jautājumus, kurus man iesūtīja Cosmo, gribēju pārliecināties par vienu faktu. Viņdien ar draugiem smējāmies, ka tas tik būtu joks, ja izrādītos, ka tev ir kāda saistība ar “Costa Coffee”.

Tas būtu forši, bet man nav nekādas saistības. Ja manai ģimenei piederētu kafijas ķēde, es noteikti tikai un vienīgi slinkotu.

 

Kas ir pats grūtākais, kad esi rokzvaigzne?

To es tev pateikšu tad, kad par tādu kļūšu! (pauze) Visgrūtākais ir pamosties no rīta un kaut kur būt laikā.

 

Kas ir dīvainākais priekšmets, ko tev kāds vai kāda ir uzmetusi uz skatuves?

Plīša lācītis. Sajutos kā īsts “puišu grupas” dalībnieks!

 

Vai tev ir svarīgi, lai tavas draudzenes muzikālā gaume līdzinātos tavējai? It kā. Būtu svarīgi, lai viņai tā ir interesantāka par manējo! Un nav svarīgi kādu mūziku viņa klausās, bet lai tā viņai patiešām interesētu.

 

Un ja viņa būtu apsēsta ar tavu mūziku? Nu es jau satiekos tikai ar tādām meitenēm…

 

Vai ir kādas īpašības, kuras sievietē vērtē visaugstāk? Ir tikai viena, kas ir svarīga, lai viņa spēj noturēt manu uzmanību!

 

Nosauc kādas pāris lietas, kas tev tiešām liekas seksīgas! Jebkas, ko dara seksīga meitene ir seksīgi. Bet visseksīgākās ir meitenes, kas spēlē čellu!

 

Kas ir romantiskākā lieta, ko jebkad esi izdarījis? Bija tāds laiks, kad es daudz domāju par to, kas man būtu jādara, lai es būtu ļoti romantisks. Taču tad, kad tu par tām lietām sāc runāt, tad pavisam romantiskām lietām ir viegli pazaudēt to romantisko šarmu. Nezinu… Ja godīgi, esmu par jaunu, lai par to runātu. Uzraksti, ka es kādai esmu uzdāvinājis ziedus!

 

Vai ir kaut kas, ko tu nekādīgi nevar saprast par sievietēm?

Jā. Kāpēc viņas dara to, ko viņas dara.

 

Kas ir pati pārdrošākā lieta, ko jebkad esi izdarījis? Pārdroša… Ja meitene ir pārdroša, tad tas ir riktīgi seksīgi. Bet joprojām pats pārdrošākais bija uzkāpt pa skatuves stalažām tad, kad biju pirmo reizi „Positivus” festivālā!

 

Kas ir svarīgākās lietas, ko grasies izdarīt nākamgad?

Ierakstīt jaunu albumu, vēl daudz vairāk koncertēt. Un tad vēl vairāk koncertēt. Es iesākšu gadu Latvijā un man šķiet, ka varētu būt, ka pie jums arī to pabeigšu – man pārāk ļoti sāk iepatikties Latvija!

 

Toms Grēviņš, Radio 101 speciāli Cosmopolitan.lv.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.