Svaigu olas dzeltenumu (labāk izmantot dabiski barotas un turētas vistas dējumu, nevis lielveikala preci) pilnībā atdala no baltuma un lēni puto, līdz tas kļūst gaišāks.
Turpinot putošanu, tievā, tievā strūkliņā lej klāt kvalitatīvu olīveļļu. Masa kļūs daudz apjomīgāka, konsistence bieza un tumīga – kā majonēzei. Uz vienu olas dzeltenumu vajadzīgas aptuveni divas trešdaļas glāzes olīveļļas.
Garšai pēc izvēles piespiež citrona sulu, pievieno sinepes vai spiedītē sasmalcinātu ķiploku. Pašgatavotu majonēzi ledusskapī var uzglabāt aptuveni nedēļu. Nav jāsatraucas, ja olīveļļa mazliet nostājas – masu sajauc un ēd gardu muti.
Recepte no tematiskā izdevuma “Ēd gudri, ēd vesels”