Sastāvdaļas
720 g teļa gaļas
200 g speķa
Citrons
4 daiviņas ķiploka
Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana.
Teļa gaļu sagriež gabaliņos (biezums 0,5 cm, platums 6-8 cm, garums – 10-12 cm).
Viegli izdauza, apsāla, apkaisa ar pipariem un ierīvē ar saspiestiem ķiplokiem.
Apslaka ar ķiploka sulu un atstāj emaljētā bļodā aukstā vietā uz 5 stundām.
Pēc tam uz gaļas gabaliņiem saliek mazos gabaliņos sagrieztu speķi, gaļu satin ruletītēs un nostiprina ar koka iesmiņiem.
Dur uz iesmiem un cep virs karstām oglēm līdz gatavībai, pastāvīgi grozot un apslakot ar citronūdeni.
Tādas ruletītes var cept arī uz restēm.
Pasniedz karstu ar svaigiem dārzeņiem un zaļumiem.