12.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Receptes rudenīgai maltītei

 

Līdz ar rudens iestāšanos, samazinās organisma enerģijas rezerves un daudz biežāk jūtams nogurums, nespēks. Tā organisms ziņo, ka tam nepieciešams uzņemt papildu vitamīnu, minerālvielu un enerģijas devu. Lai to nodrošinātu, eksperti rekomendē rudens un ziemas periodā ikdienas ēdienkartē iekļaut pilngraudu produktus, dārzeņus, kā arī ķiplokus un ingveru. Lūk, trīs gardas receptes, kas drēgnajos rudens vakaros sasildīs tevi un visu ģimeni!

 

SKĀBU KĀPOSTU ZUPA

Pagatavošanas laiks: 1.5 h; Porcija: 4 cilvēkiem. 

  • Kūpinātas cūkgaļas ribiņas – 250 g
  • Skābēti kāposti – 600 g
  • Kartupeļi – 2 gab. 
  • Burkāns – 1 gab. 
  • Grūbas – 1 sauja
  • Ķiploks – 4 daivas 
  • Sīpols – 1 gab.

Pagatavošana: 

  • Sagriez nelielos gabalos kūpinātās ribiņas, liec vārīties 
  • Smalki sagriez skābētos kāpostus un liec vārīties kopā ar ribiņām
  • Pievieno grūbas un vāri vismaz 30 min.
  • Pannā apcep sagrieztus sīpolus un burkānu. Liec zupā, pievieno arī nomizotus un sagrieztus kartupeļus
  • Vāri līdz gaļa atdalās no kauliem 
  • Pasniedzot pievieno smalki sakapātu ķiploku

 

CIDONIJU, GAIŠĀ GREIPFRŪTA UN INGVERA JOGURTA PANNA COTTA

Pagatavošana laiks: 50 min; porcija: 4 cilvēkiem.

  • Jogurts bez piedevām – 400 g
  • Neliels ingvera gabals
  • Gaišais greipfrūts – 1 gab. 
  • Cidoniju sīrups – 100 ml
  • Želatīns – 10 g
  • Svaigas dzērvenes – 3 saujas
  • Ziedputekšņi – 1 ēdamk. 
  • Glāzes vai burciņas 

Pagatavošana:

  • Traukā lej cidoniju sulu un pierīvē nelielu gabaliņu ingvera
  • Sulai pievieno želantīnu un atstāj uzbriest 5 min.
  • Izspied greipfrūtu sulu
  • Sakarsē želantīnu, sajauc ar greipfrūta sulu un jogurtu viendabīgā masā
  • Masai pievieno ziedputekšņus un lej glāzē līdz pusei
  • Panna cottu liec ledusskapī vismaz uz stundu
  • Pasniedz ar svaigām dzērvenēm

Aikāgaršo padoms! Jogurta bez piedevām vietā izmēģini jogurtu ar piedevām pēc savas izvēles

 

VISTAS STILBIŅI AR MELNO PUPIŅU UN SAKŅU SAUTĒJUMU

Pagatavošana laiks: 1 h 30 min; porcija: 4 cilvēkiem

  • Vistas stilbiņi – 8 gab.
  • Medus – 1 ēdamk. 
  • Sojas mērce – 1 ēdamk.
  • Čili pulvera – šķipsniņa 
  • Piparu maisījums
  • Citronu sula – 1 citrons 

Sautējumam

  • Melnās pupiņas – 150 g
  • Burkāns – 2 gab. 
  • Ķiploks – 5 daivas
  • Puravs – 1 gab. 
  • Rācenis – 1 gab.
  • Paprika – 1 gab. 
  • Čili – 1/2 gab. 
  • Sāls, pipari, rozmarīns 

Pagatavošana: 

  • Liec vārīties melnās pupiņas. Tās novārīsies ātrāk, ja iepriekš izmērcēsi ūdenī
  • Samarinē vistas stilbus ar medu, soju, čili, pipariem un citrona sulu
  • Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem
  • Vistas stilbiņus liec cepties 25 min, vai līdz tie kļuvuši zeltaini brūni
  • Sagriez dārzeņus kubiņos un uz atsevišķas pannas sautē, līdz tie kļuvuši mīksti
  • Dārzeņiem pievieno novārītās pupiņas, rozmarīnu un pēc garšas sāli un piparus
  • Sautējumu pasniedz kopā ar ceptām vistiņām.
Receptes piedāvā Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.