5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Gardas brokastis gultā

 

Šie ēdieni ir ātri pagatavojami (tāpēc tu visu dienu varēsi pavadīt gultā), pietiekami spēcinoši (lai sagatavotu tevi otrajam raundam) un vienkārši gardi. Gatavojies burvīgiem brīvdienu rītiem!

FOTO: Jose Picayo.

Grauzdētas maizītes ar šķiņķi un ceptu olu 

(Recepte divām personām)

4 šķēles centimetru biezas kraukšķīgas maizes (piemēram, bagetes) 

½ tasīte rikotas siera

230 g plāni sagriezta šķiņķa 

½ tasīte rīvēta Grijēras siera

4 lielas olas 

Sāls un pipari 

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Novieto maizes šķēles uz cepamā papīra un uzliec tām rikotas sieru. Uz katras šķēles liec šķiņķi un pa virsu ber Grijēras sieru. Novieto pannu cepeškrāsns vidējā plauktā un cep 8–10 minūtes, līdz siers sāk burbuļot un kļūst zeltains, bet maize – kraukšķīga. Kamēr gatavojas maizītes, uzcep olas ar dzeltenumu uz augšu. Izņem maizītes no cepeškrāsns un uz katras šķēles uzliec ceptu olu. Pievieno sāli un piparus. Pasniedz nekavējoties! 

 

Greipfrūtu un plūškoka ziedu gardums 

(Recepte vienai personai)

30 g plūškoka ziedu liķiera (vai jebkura cita ziedu–augļu liķiera pēc izvēles)

30 g atdzesētas sarkano greipfrūtu sulas 

60 g atdzesēta Prosecco vai cita dzirkstošā vīna

Sajauc liķieri un greipfrūtu sulu. Pārlej ar dzirkstošo vīnu Prosecco. 

 

Sarkano ogu salāti 

(Recepte divām personām)

1 tasīte četrās daļās sadalītu zemeņu bez kātiņiem

1 tasīte aveņu

1 tasīte uz pusēm sagrieztu ķiršu bez kauliņiem

1 ēdamkarote sasmalcinātu piparmētru 

1 ēdamkarote cukura 

Sajauc bļodā visas sastāvdaļas, un salāti ir gatavi! 

 

Recepšu autore: Keitija Lī.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.