6.5 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Pusdienas veģetāriešiem

 

Ziemas periodā cilvēkiem, kuri neēd gaļu, nereti ir krietni sarežģītāk izdomāt jaunas ierosmes gardām maltītēm. Piedāvājam vairākas receptes veģetāriešiem, kas iedvesmos gardām vakariņām!

VEĢETĀRAIS ČILI CON CARNE

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes, porcija 4 cilvēkiem.

Nepieciešams:

Rimi Četru veidu pupiņas – 400 g

Konservēta, vārīta vai saldēta kukurūza – 200 g

Šalotes sīpols – 2 gab.

Ķiploks – 4 daiviņas

Burkāns – 1 gab.

Sarkanā paprika – 1 gab.

I love eco tomātu biezenis – 400 ml

Vorčesteras mērce – 2 ēdamk.

Dārzeņu buljons – 200 ml

Kumins (romiešu ķimenes) – 1 tējk.

Brūnais cukurs – 1 ēdamk.

Asais čili – 1 gab.

Citronzāle – 1 gab.

Ingvers – 1/3 tējk.

Sāls un pipari – pēc garšas

Zaļumi (kindza, lociņi, pētersīļi) – 3 saujas

Tortiljas – 8 gab.

Pagatavošana:

Sagriez mazos gabaliņos un apcep sīpolus, burkānu un papriku. Pievieno uz pusēm sagrieztu citronzāli, kuminu un smalki sagrieztu čili un ķiplokus, tad pievieno dārzeņu buljonu vai ūdeni un vāri 10 minūtes. Kad buljons nedaudz novārījies, pievieno tomātu biezeni, Vorčesteras mērci, ingveru un brūno cukuru, turpini visu vārīt līdz masa sāk nedaudz sabiezēt. Pievieno pupiņas un kukurūzu. Ja nepieciešams pievieno sāli un piparus vai vēl čili. Pasniedz kopā ar zaļumiem un tortiljas maizi.

Ieteikums!

Izmēģini gatavo masu ietīt lavašos, pievienojot nedaudz rīvēta siera un apcepot kraukšķīgus uz pannas vai cepeškrāsnī.

OLĪVU SĒKLU MAIZE

Pagatavošanas laiks: 2 stundas, porcija 4 cilvēkiem

Nepieciešams:

Pilngraudu kviešu milti – 450 g

Kefīrs 300 ml

Olīveļļa– 60 ml

Sēklu maisījums (ķirbju, sezama, saulespuķu) – 3 saujas

Rimi olīvas bez kauliņiem – 150 g

Cukurs – 1,5 ēdamk.

Sāls – 1 ēdamk.

Pagatavošana:

Traukā iejauc raugu, sāli, cukuru un pievieno siltu ūdeni. Ļauj raugam uzbriest vismaz 15 minūtes, tad pievieno olīveļļu un kefīru (istabas temperatūrā). Olīvas sajauc ar sēklu maisījumu un miltiem, masu rūpīgi samaisi, atstāj mīklu nedaudz mitru. Lej mīklu ietaukotā maizes formā, novieto uzrūgt uz 40 minūtēm siltā vietā. Sakarsē krāsni līdz 200°C un liec maizi cepties uz 40 minūtēm, līdz tā ir gatava.

Padoms!

Pagatavo maizi ar saulē kaltētiem tomātiem vai kaltētiem zaļumiem ar ķiplokiem. Tāpat izmēģini pusi miltu daudzumu aizstāt ar rudzu miltiem. 

RĪSU KOKOSPIENA PUDIŅŠ

Pagatavošanas laiks: 35 minūtes, porcija 2 cilvēkiem.

Nepieciešams:

Rimi apaļgraudu rīsi – 80 g

Brūnais cukurs – 1 ēdamk.

Kokosa piens – 120 ml

Citrona sula – 1 ēdamk.

Dekoram:

Pūdercukurs –1 ēdamk.

Svaigas ogas pēc izvēles – 2 saujas

Pagatavošana:

Noskalo rīsus. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160°C. Uzvāri kokosa pienu kopā ar cukuru un citrona sulu. Rīsus ber pudiņa trauciņos līdz pusei. Rīsiem virsū lej uzvārīto kokosa pienu, tā, lai tas nosedz rīsus 1 cm. Liec virsū vāciņu un cep cepeškrāsnī 15 – 20 minūtes. Kad gatavs, noņem vāciņu, uzber pūdercukuru. Ja cepeškrāsns atbalsta grila funkciju, ieslēdz un nedaudz apdedzini pūdercukuru. Pudiņu pasniedz ar svaigām ogām.

Ieteikums!

Pagatavo rīsu pudiņu, izmantojot citus citrusaugļus, cukura vietā liec medu vai bērzu, kļavu sīrupu!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.