Sastāvdaļas:
200 g cepumu
70 g sviesta
200 g dzērveņu, melleņu vai citu ogu
0,2 l saldā krējuma (35%)
0,4 kg biezpiena krēma
150 g cukura
100 ml dzērveņu sulas
8 želatīna plāksnītes
Pagatavošana:
- Sviestu izkausē. Cepumus sasmalcina un sajauc ar sviestu. Maisījumu liek formiņā ar noņemamām malām, kas iepriekš atdzesēta ledusskapī.
- Želatīnu izmērcē aukstā ūdenī. Dzērveņu sulu sasilda un tajā izkausē želatīnu, no kura nospiests liekais ūdens.
- Saldo krējumu saputo ar cukuru stingrās putās. Ogas sasmalcina blenderī un izspiež caur sietiņu. Iegūto biezsulu pielej saputotajam saldajam krējumam un pievieno biezpiena krēmu. Tievā strūkliņā pielej želatīnu.
- Ogu pildījumu liek uz cepumu pamatnes. Torti liek ledusskapī uz 12 stundām. Pirms pasniegšanas rotā ar ogām.
Avots: Praktiski.la.lv