3.4 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Gatavojam ideālu picas mīklu: 3 dažādas receptes

 

Dough, egg, flour. Selective focus.  Rustic backgr by Elena Pavlovich on 500px.com

Cik picas cepēju, tik dažādu recepšu. Katrs meklē savu ideālo mīklas recepti. Man tādas ir trīs – viena cietāka, otra gaisīgāka, trešā kā itāļu picērijās. Katra piemērota atšķirīgiem pildījumiem.

Ja nav laika, labu picas mīklu var pagatavot teju piecās minūtēs un pēc pusstundas jau baudīt gardu picu (pamatne tad būs stingra), bet pacietīgākie var izmēģināt raudzēšanu vai ilgu mīklas atpūtināšanu.

Visas receptes paredzētas vienai lielai picai standarta cepeškrāsns pannas diametrā.

Mīkla ar raugu

Sastāvdaļas
• 200 g kviešu miltu
• 120 ml silta piena
• 7 g sausā rauga
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• ½ tējkarotes cukura
• ¼ tējkarotes sāls

Siltam pienam pieber cukuru, sauso raugu un maisa, līdz visas sastāvdaļas sajaukušās. Noliek uz 15 minūtēm siltā vietā, lai raugs aktivizējas. Bļodā iesijā miltus, pieber sāli un samaisa. Miltos izveido iedobi, ielej izšķīdināto raugu un maisa, līdz veidojas mīkla. Pielej eļļu un turpina mīcīt, līdz mīkla kļuvusi vijīga. Pārklāj ar plēvi un siltā vietā raudzē 45–60 minūtes, līdz apjoms dubultojies. Picas pamatni izrullē maksimāli plānu un liek paredzētās sastāvdaļas. Cep +220 °C aptuveni 15 minūtes.
Mīkla ir labi izrūgusi, ja, iespiežot ar pirkstu, paliek iedobe.

Šī mīkla vairāk piemērota klasiskajam variantam ar desu, tomātiem un lielāku siera daudzumu. Ja mīklu plāni neizrullē, pica ir kā liela karstā sviestmaize.

Uz kefīra bāzes

Sastāvdaļas
• 150 g kefīra
• 175–200 g kviešu miltu
• 20 g sviesta
• ¼ tējkarotes sodas
• ½ tējkarotes cukura
• ¼ tējkarotes sāls

Kefīram (tam jābūt istabas temperatūrā) pieber sodu un ļauj tai 15 minūtes izreaģēt. Pievieno sāli, cukuru un maisa, līdz cukurs izkusis. Pieliek izsijātus kviešu miltus un mīca mīklu. Beigās pievieno izkausētu sviestu un vēlreiz samīca. Atkarībā no miltu kvalitātes to daudzums var nedaudz atšķirties. Mīklai jābūt vijīgai un mīkstai, bet saturīgai. To atstāj uz divām stundām, tad izrullē plānu, pirms tam darba virsmu un mīklas rulli bagātīgi apkaisot ar miltiem, un liek pildījumu. Cep +220 °C aptuveni 15 minūtes.
Universāla picas mīkla, jo labi sader ar neparastākiem pildījumiem. Garda būs gan veģetārā, gan gaļas pica.
Mīkla viegli rullējas, picas pamatne ir saturīga un patīkami mīksta.

Ātrā mīkla

Sastāvdaļas
• 160 g kviešu miltu
• 120 ml ūdens vai piena
• 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta
• ½ tējkarotes cepamā pulvera
• ¼ tējkarotes sāls

Kviešu miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli, tad iemaisa izkausētu sviestu. Pielej ūdeni vai pienu un mīca, līdz mīkla kļūst vijīga un mīksta. Pēc 10 minūtēm izrullē plānu mīklu, uzliek pildījumu un cep +230 °C aptuveni 15 minūtes.
Šī mīkla piemērota arī dažādiem eksotiskiem variantiem ar jūras veltēm, sparģeļiem, sēnēm.
Pusstundas laikā var tikt pie kraukšķīgas picas.

 

Avots: Praktiski.la.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.