22 C
Rīga
svētdien, augusts 9, 2020

Recepte: Brūkleņu un siera bezglutēna tarte ar mandeļu mīklas pamatni

 

Foto: Rimi Gardēži

Šī bezglutēna tarte būs rudenīga garšu kārpiņu lutināšana ikvienam, un šo desertu ieteicams baudīt kopā ar Veuve Doussot Demi Sec šampanieti.

Pamatnei:

  • 200 g mandeļu miltu
  • 120 g pūdercukura
  • 1 ola
  • 60 g sviesta

Siera krēmam:

  • 300g krēmsiera
  • 2 olas
  • 170g cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 250g brūkleņu

Pagatavošana:

Visas pamatnes sastāvdaļas sajauc kopā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm, pēc tam mīklu izrullē un ieklāj formā. Saputo krēmsieru ar olu, cukuru un sāli. Lej siera masu formā un cepeškrāsns apakšā 50 minūtes cep 170 grādos. Pilnībā atdzesē un pasniedz, pārkaisot kūku ar svaigām brūklenēm.

Recepti un piemērotāko vīnu piedāvā Rimi gardēdis Normunds Baranovskis un Rimi vīna dārza vīnzinis Mārcis Mitrevics.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your name here
Please enter your comment!