Sastāvdaļas:
- 250g makaronu (pēc izvēles)
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 4 mazi sīpoli
- 250g vistu akniņu
- Pāris lapiņas salvijas
- Sāls – pēc gaumes
- Malti melnie pipari – pēc gaumes
- ¼ glāze sausa baltvīna
- 2 ēdamkarotes vārītu pupiņu
- 3 tomāti
- Parmezāna siers
Pagatavošana:
Izvāri makaronus un nokās caur sietu. Vēlākam laikam atstāj ¾ glāzes ūdens, kurā vārījās makaroni.
Uz pannas uzsildi vienu ēdamkaroti sviesta un vienu ēdamkaroti olīveļļas. Liec virsū smalki sagrieztu sīpolu un apcep.
Sīpoliem pievieno vistas akniņas, pasāli, uzber piparus un pāris minūtes apcep. Tad apgriez otrādi, pievieno vīnu un apcep vēl divas minūtes. Tad ņem nost no pannas un sagriež smalkākos gabalos.
Liek aknas atpakaļ uz pannas, pievieno salviju, pupiņas (kuras pirms tam tika saspaidītas ar dakšu), sasmalcinātus tomātus, atlikušo sviestu un makaronu ūdeni. Uzber sāli un piparus. Gatavo tik ilgi, kamēr no pannas būs iztvaikojis gandrīz viss šķidrums. Liec pannā arī makaronus, apmaisi un gaidi kamēr makaroni būs uzsiluši.
Pirms pasniegšanas uzber rīvētu parmezāna sieru.
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv