15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Ziedojot grāmatas un grāmatām, palīdz īstenot vērtīgas ieceres novados

 

Kopienu fondi un Jauniešu ideju laboratorijas to paspārnē ievieš jaunu ziedojumu piesaistes veidu – “Aklais randiņš ar grāmatu”. Veicot ziedojumu, lasītāji gan saņem rūpīgi iesaiņotu grāmatu, gan atbalsta kādu labdarības ieceri vietējā kopienā. Kā vēsta portāls Teterevufonds.lv, šogad pie jauniem lasītājiem tikušas simtiem iesaiņotu (“aklo”) grāmatu un piesaistīti teju 1000 eiro labdarībai.

Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstītie kopienu fondi regulāri izzina savas apkaimes iedzīvotāju vajadzības, piesaista ziedojumus un citus resursus sava novada svarīgām iecerēm. Jau tiek gaidīti labdarības bumbu ralliji, koncerti, lūgšanu brokastis, labdarības izsoles un citi pasākumi. Taču šobrīd arvien lielāku vietējo iedzīvotāju interesi izraisa jauns līdzekļu piesaistes veids – “Aklie randiņi ar grāmatu”.

Tie jau notikuši Kandavā, Valmierā, Alūksnē, Talsos un Ķekavā. Pasākumos cilvēki, bibliotēkas un grāmatnīcas labdarībai piedāvā grāmatas, kas pašiem kļuvušas liekas, bet var būt interesantas citiem. Visas grāmatas tiek iesaiņotas necaurspīdīgā papīrā, un uz tā uzrakstīts kāds nejaušs citāts no grāmatas. 

Ikviens, apmaiņā pret ziedojumu, var izvēlēties savu grāmatu. Pārsteigums atklājas, noņemot iesaiņojumu un sākot lasīt – kādam tā būs vilšanās, bet kādam iespēja atklāt jaunu autoru. Kopienu fondiem tā ir iespēja piesaistīt ziedotājus gan jauniešu ideju realizēšanai, gan dažādiem kopienas projektiem.  

 

Autors: Teterevufonds.lv 05.12.2017

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.