Sastāvdaļas:
Pamatnei:
- 200 g cepumu
- 50 g sviesta
- 1-2 ēdamkarotes piena
Krēmam:
- 400 g biezpiena (9%)
- 100 g krējuma (15%)
- 4 ēdamkarotes medus
- 200 ml saldā krējuma (33%)
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 1 tējkarote citrona mizas
- 3 ēdamkarotes citrona sulas
- 8 g želatīna
- 3 banāni
Pagatavošana:
Formas pamatni un malas noklāj ar cepampapīru. Cepumus sasmalcina, sajauc ar sviestu un pienu, izkārto pamatnes dibenā un liek ledusskapī. Banānus saspaida.
Želatīnu aplej ar citrona sulu un izkausē ūdens peldē. Sajauc ar banānu biezeni un liek ledusskapī uz 10-15 minūtēm, lai nedaudz „savelkas”, bet ir jāskatās, lai nepārtop par želeju.
Biezpienu izberž caur sietu, pievieno citrona mizu, krējumu un medu. Nedaudz sakuļ.
Atsevišķi sakuļ saldo krējumu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru.
Biezpiena masai pievieno banānu biezeni un saldo krējumu un vēlreiz kārtīgi sakuļ.
Gatavo masu liek formā un liek ledusskapī uz pāris stundām, bet ideālā gadījumā uz veselu nakti.
Dekorē pēc vēlēšanās.
Autors: Dieviete.lv