7 C
Rīga
ceturtdien, augusts 13, 2020

Recepte: Ātri pagatavojamais šokolādes muss

 

Attēls: Instagram.com/cooking_mag/

Sastāvdaļas:

  • 265 g tumšās šokolādes
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 240 ml ūdens
  • 3 ēdamkarotes konjaka

Pagatavošana:

Salauz šokolādes tāfelīti. Liec to dziļā pannā un apber ar cukuru. Pa virsu lej ūdeni un pievieno arī „garšas akcentu” (tas var būt konjaks, viskijs, brendijs, kļavu sīrups utt.). Tā dēļ muss kļūs apjomīgāks.

Liec pannu uz plīts un ar lāpstiņu maisi masu, kas veidojas. Galvenais, nepārsildi šokolāde, citādi tā savelsies. Maisi aktīvi, liesmu atstāj diezgan mazu. No sākuma masa būs nedaudz graudaina, bet tā tam ir jābūt.

Sagatavo ledus vanniņu – paņem divus vienādus traukus. Viena trauka dibenā noliec ledu un aplej ar ūdeni tā, lai otra trauka apakša pieskartos ledus gabaliņiem.

Kad šokolādes masa būs vienmērīga, pārlej to sagatavotajā tukšajā traukā un liec virsū traukam ar ledu un ūdeni.

Kad masa atdzisusi, sāc miskēt ar mikseri. Process līdzīgs kā putojot saldo krējumu. Pirmās minūtes vizuāli nekādu pārmaiņu nebūs, tāpēc turpini putot. Pēc brīža muss sāks labi biezēt. Tikai nepārcenties, citādi būs grūti to pārlikt citos traukos.

Gatavo desertu pārliec mazos trauciņos un pasniedz ar putukrējumu un šokolādes skaidiņām.

Lai labi garšo!

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your name here
Please enter your comment!