Labs variants pusdienām vai vakariņām: barojošs un lēts. Pagatavošana gan aizņems ilgu laiku (pupiņas ilgi vārās), tāpēc labāk šo maltīti atlikt uz brīvdienām.
Sastāvdaļas:
- 500 g pupiņu
- 2 sīpoli
- 2 burkāni
- 50 g tomātu pastas
- Pētersīļi un dilles
- Sāls, elnie pipari, cukurs
- Lauru lapa
Pagatavošana:
Iemērc pupiņas uz nakti aukstā ūdenī. Tad vāri 2-2,5 stundas, līdz ir gatavas.
Sīpolus sagriez un apcep. Burkānu sarīvē un apcep kopā ar sīpoliem. Pievieno pupiņas. Aplej dārzeņus ar ūdeni un sautē 20-30 minūtes. Pievieno tomātu pastu, nedaudz cukura, melnos piparus, lauru lapu un zaļumus. Sautē līdz gatavs.
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv