Sastāvdaļas:
Mīklai:
- 250 g miltu
- 150 g sviesta
- 1 ola
- Šķipsniņa sāls
Pildījumam:
- 300 g vistas filejas
- 300 g šampinjonu
- 1 sīpols
- Šķipsniņa sāls
- 200 ml saldā krējuma
- 2 olas
- 100 g siera
- Zaļumi
Pagatavošana:
Vispirms sagatavo mīklu. Izsijātus miltus sajauc ar sāli. Nedaudz sasalušu sviestu sagriež gabaliņos un pievieno sausajai masai. Kārtīgi visu saberž, pievieno olu un izmīca mīklu.
Gatavo mīklu liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Tikmēr pievēršas pildījuma pagatavošanai.
Vistas fileju nomazgā un sagriež nelielos gabalos. Liek katlā vārīties.
Smalki sagriež sīpolu, apcep uz pannas. Šampinjonus nomazgā, sagriež nelielās plāksnēs un pievieno sīpoliem. Pēc 7-10 minūtēm dārzeņiem uz pannas pievieno vistu. Visu kārtīgi samaisa, izslēdz plīti.
Gatavo mīklu izrullē un liek cepamformā. Ar dakšu pa visu virsmu izveido caurumiņus. Liec mīklu cepties 200 °С uz desmit minūtēm.
Kamēr pamatne cepas, dziļā traukā sajauc saldo krējumu un olas un sakul. Sieru atsevišķi sarīvē, zaļumus smalki sagriež.
Ņem mīklu ārā no cepeškrāsns. Liec virsū vistu ar sēnēm un aplej ar saldā krējuma masu. Pa virsu uzber sieru un saļumus.
Cep aptuveni 30 minūtes 230 °С. Pasniedz siltu.
Autors: Dieviete.lv